Újdonságok a hajápolásomban

by - december 08, 2019
Talán hajápolási fronton vagyok a leginkább kísérletezős, bár ez valószínűleg azért van így, mert még nem találtam meg az igazit. Valamint, ha be is válik például egy sampon, pár flakon elhasználása után olyan, mintha hozzászokna a hajam/fejbőröm és már nem lenne annyira hatásos, mint eleinte. Szóval ezért került be ismét ennyi új termék a hajápolási rutinomba, amiből néhány biztosan maradni is fog.


Vis Plantis sampon és balzsam vékony szálú hajra (link)
Mivel a kifejezetten zsíros hajra való termékek nem igazán váltak be az utóbbi időben, ezért gondoltam, adok egy esélyt a Vis Plantis vékonyszálú hajra kifejlesztett sampon-balzsam párosának. Tudom, hogy mellékes, de nagyon szép a flakonok megjelenése és kimondottan tetszik, hogy a sampon és a balzsam címkéje egymás tükörképei. Különbség még, hogy a balzsam pumpás kiszerelésű, míg a sampon billentős kupakot kapott. A sampon nagyon sűrű, géles állagú, tenyérben érdemes kevés vízzel elegyíteni és kellően vizes hajon eloszlatni, így kevesebb elég belőle és sokkal jobban is habzik. Megfelelően tisztít, nem szárít és nem lapul le tőle a hajam. A hajmosást sajnos ezzel a samponnal sem sikerült kitolnom, de egyébként teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. A balzsamból viszonylag több kell, valahogy beszippantja a hajam. Könnyű eloszlatni és valóban kifésülhetőbbé és simábbá teszi a hajat, hidratáló hatása viszont számomra kevés - nem marad száraz a hajvégem, de nem érzem teljes mértékben tápláltnak, habár ezt nem is ígéri.

Yves Rocher hajtöredezés elleni erősítő szérum
A lehető legjobbkor érkezett ez a hővédő szérum, ugyanis nem találtam olyan alternatívát, ami nem tartalmaz szilikont, de nem olaj alapú. Ráadásul hajtöredezés ellen is segítséget nyújt, így nem csak a hajszárítás előtt, hanem minden reggel alkalmazom, mint hajvégápolót. Már volt külön teszt róla a blogon, de itt is megemlíteném, hogy nagyon látványos eredményt nyújt, pedig ennek a hidratáló hatásával sem vagyok maradéktalanul elégedett. Nem nehezíti el a hajat és nem tapasztja össze a hajszálakat, mindemellett még az illata is kellemes.

Cameleo Max Volume szárazsampon (link)
Eddig csak drogériás szárazsamponokkal kísérleteztem, amikkel valahogy nem volt felhőtlen a kapcsolatom. A Cameleo kiadása viszont azonnal meggyőzött: végre sikerült találnom egy olyan szárazsampont, amitől nem tapad össze a hajam, miközben valóban megszünteti a kezdeti zsírosodást. Kifújás után ugyan fehér réteget hagy, de kézzel összeborzolva vagy fésűvel eloszlatva hamar eltűnik és valóban frissen mosott haj látszatát nyújtja. Utazáshoz, táskába tökéletes az 50 ml-es kiszerelés, a hétköznapokra azonban jobban megéri a teljes, 200 ml-es változat.

For Your Beauty kerek hajkefe
A leírás alapján a körkefe vékonyszálú haj formázásához a legideálisabb. A természetes sörtéknek köszönhetően gondoskodik a haj selymes fényéről, továbbá antisztatikus hatású. Szóval nagy reményeket fűztem hozzá és szerencsére nem kellett csalódnom. A szárítás során nem csúszik ki a hajam a keféből, így könnyebb vele dolgozni és sokkal kevésbé is száll, szöszölődik a hajam, mint az eddigi körkefémmel.

Összességében a töredezés elleni hővédő szérum és szárazsampon a kedvencem, a körkefe pedig remélhetőleg hosszú ideig hű társam lesz (gondolkozom a sima hajkefe változat beszerzésén is). A samponnal teljes mértékben elégedett vagyok, jól tisztít és nem szárít. A balzsam nem nyújt kellő hidratálást számomra, de szépen kifésülhetővé és puhává válik tőle a haj.

Nektek milyen a hajápolási rutinotok? Mit használtok az egészséges haj érdekében?

You May Also Like

0 megjegyzés