Yamuna grapefruit tusfürdő, testápoló és szappan

by - október 25, 2019
A nyári hőségre való tekintettel jelent meg augusztusban a Yamuna új, frissítő illata. Mivel azonban én elsősorban télen fogyasztok grapefruitot, ezért számomra abszolút az őszi-téli időszakhoz társul ez az üde, citrusos illat, így az elkövetkezendő hidegebb időre is előszeretettel ajánlom a savanykás illatok kedvelőinek.


A tusfürdő (200 ml) billentős kupakkal rendelkezik, ami nagyon jó megoldás, utazásnál biztonságos, valamint kényelmesebb, mint a csavaros társai. Viszont mivel a flakon kemény, viszonylag merevebb műanyagból készült, nehezen összenyomható, így a mindennapi használatot kényelmetlenné teszi, nehéz kinyerni belőle a megfelelő mennyiséget. Belsőleg azonban semmi kifogásolnivalóm vele. Az átlátszó, géles formula nem igazán habzik, hiszen SLS-mentes, ezért kicsit talán többet használok a kelleténél, viszonylag gyorsan is fogy. De megfelelően tisztít és nem szárítja a bőröm. Az illata pedig egyszerűen csodás, annyira üdítően friss és fanyarkás, zuhanyzás közben konkrétan a szemem előtt lebeg egy igazi, lédús grapefruit.

A testápoló (250 ml) ezzel szemben pumpás kiszerelést kapott, ami kimondottan praktikus és egyszerű, használata közben nem kell a már krémes kézzel a flakont fogdosni, borítgatni. Maga a testápoló sűrű, krémes, de könnyen terül a bőrön. Kevés is elegendő belőle (egy pumpálásnyi a két lábszáramra) és meglepően hamar beszívódik, azonnal puha, ápolt bőrt eredményezve, miközben nem hagy ragacsos réteget maga után. Ennyire tápláló krémet ilyen gyorsan beszívódni még tényleg nem láttam: ahogy bekenem magam, szinte azonnal öltözhetek is fel, ami télen és a reggel zuhanyzóknak nem utolsó szempont. Az illata ennek egy minimálisan édesebb, de még ez is a fanyar gyümölcsös kategóriába tartozik. Egy ideig érződik a bőrön, esti használat mellett azonban másnapra elillan.

Valamivel hamarabb érkezett a kínálatba a hidegen sajtolt növényi szappan (110 g) ebben az illatban, ami elérte nálam, hogy hosszú idő után lecseréljem itthon a folyékony szappant. Ki kell emelnem, különösen tetszik, hogy a Yamuna hidegen sajtolt szappanjai papírcsomagolást kapnak. Egyáltalán nem szárítja a kezem, nagyon könnyen felhabzik, amit valahogy olyan krémesnek mondanék. Árban is kiváló, egy tömb pedig hónapokig elegendő. Az illata ennek kevésbé friss citrusos, inkább cukorkásabb jellegű.


Az illatcsalád tagja egyébként még egy cukros testradír (200 g), nagy szívfájdalmamra azonban az INCI szilikont tartalmaz (cserébe viszont igen elöl szerepel a makadámia olaj, kakaóvaj és számos más értékes összetevőt is rejt a testradír). Valamint egy kézkrém is, ami ha olyan, mint a többi tégelyes kézkrém, akkor könnyed állagú és gyorsan beszívódó fajta.

Ti szeretitek az ilyen fanyar illatokat?

You May Also Like

0 megjegyzés