Így indítsd a hétköznap reggeleid!

by - április 07, 2019
Hétköznap reggel sokszor problémát okozhat már maga az ébredés is, ami teljesen érthető - hiszen nem könnyű mindig naprakészen kipattanni az ágyból. A megfelelő reggeli rutin felépítésével és az idő maximális kihasználásával azonban sokkal könnyebben és dinamikusabban indulnak a dolgos mindennapjaink!

(képek forrása: pinterest.com)

Ne szundizz!
A lehető legrosszabb dolog szerintem az, ha a reggeli ébresztőbe beleszámoljuk a szundi opció idejét is. Az első csörgés után már egyáltalán nem pihentető az alvás, így értékes perceket veszünk el az alvástól, vagy a készülődés idejéből. Nem azt mondom, hogy ne adjunk magunknak egy rövid ébredési időt az ágyban, de mindenképp próbáljunk meg nem visszaaludni, mondván ‘csak 5 perc’, mert ezzel magunkat csapjuk be és még nehezebben fog indulni a nap.

Nyújtózkodj!
Ébredés után, akár még az ágyban is elvégezhetünk néhány egyszerű nyújtó gyakorlatot, aminek köszönhetően felpezsdül a vérkeringés, beindul az anyagcsere. A kora reggeli edzés egyáltalán nem az én műfajom, egyszerűen nem esik jól és hétköznap nem is fér bele az időmbe. Egy kis nyújtás azonban csupán pár percet igényel, a testünk pedig meghálálja ezt az apró figyelmességet. Én például a nyakamat igyekszem minden reggel átmozgatni egy igen rövid gyakorlattal, ugyanis ez megelőzi az izomgörcsök kialakulását, az izmok letapadását, így akár a migrén is elkerülhető.

Igyál egy pohár vizet!
Napközben is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, az éjszaka során viszont valamelyest dehidratálódunk, így reggel kifejezetten fontos ennek pótlása. Az én szervezetem egyébként is igényli, hogy felkelés után egy pohár vízzel indítsak, de ha nem érezzük, tudatosíthatjuk magunkban, hogy sokkal egészségesebb, mint kávét fogyasztani éhgyomorra.

Reggelizz!
Ne legyen kifogás, hogy nincs időd a reggelire, ugyanis ez a nap legfontosabb étkezése! Ajánlott ilyenkor lassan felszívódó szénhidrátforrást fogyasztani, amire számomra a zabpehely a legmegfelelőbb alternatíva, akár édesen zabkásaként, akár sósan omlettként. Ráadásul már este is előkészíthetjük reggelinket: nekem a chia maggal és rengeteg gyümölccsel felturbózott overnight oat vált be leginkább. Persze velem is előfordul, hogy munkába menet ugrok be a boltba, ilyenkor igyekszem teljes kiőrlésű pékárut választani, amit tejtermékkel (sajt vagy joghurt) és sok zöldséggel egészítek ki.

Felejtsd el a telefonod!
A reggeli ébredésben valójában nem segít, sőt csak hátráltat a készülődésben, ha végigpörgeted az instagramot vagy más közösségi médiafelületet. Úgyhogy erre a rövid időre érdemes félretenni a telefont. Hogy ne legyen holtidő, én a kávézást a sminkeléssel kötöm össze, így nem tétlenül, mobillal a kezemben ücsörgök, míg megiszom a kávém.

Nektek könnyen indulnak a hétköznap reggelek, vagy a nehezen ébredő típus vagytok?

You May Also Like

0 megjegyzés