Sweater weather - kötött pulcsis idő

by - október 23, 2018
Ugyan az előrejelzések szerint ismét jön a lehűlés, még nem egész van itt a télikabátok ideje, amit érdemes kihasználni öltözködés szempontjából is. Ahogy azt az utóbbi kapszula gardróbos bejegyzésben említettem, az ősz egyik alapdarabja a kötött pulcsi. Ma már ezek között is rengetegféle szabásút találunk, a kötés mintájáról és színek végtelenségéről nem is beszélve. Lehet ejtett vállú, vagy garbós, kivágott hátú, vagy kardigán, az én személyes kedvenceim a vastag, oversized darabok, ezekbe lehet a legkényelmesebben bekuckózni egy hideg napon.

(képek forrása: pinterest.com)

Mostanában rengeteget inspirálódok neten, többet nézegetem a webshopok kínálatát, mint amennyit ruhaüzletekbe járok. Így sokkal könnyebben tudom felmérni a választékot, miközben megóvom magam az impulzusvásárlástól. Az együttműködésünk óta rendszeresen látogatom a Manzara online felületét is, szemmel tartva az újdonságokat és elmentve magamnak a kedvenceket. Egyébként már csak azért is érdemes figyelemmel követni a webshopot, mivel sokszor szokott akció, illetve ingyenes házhozszállítás lenni.

(képek forrása: manzara.hu)

Legutóbbi szerelem-első-látásra ruhadarabom a fenti képen látható rózsaszínes árnyalatú kötött pulóver, ami ejtett vállának köszönhetően igazán nőies, mégis lezser és tulajdonképpen bármilyen (farmer)nadrággal tökéletes öltözet lehet. A színe miatt első ránézésre ugyan nem feltétlen őszies, de ez a nagy kötésminta abszolút a hideg időszakra emlékeztet. Különösképp tetszik benne, hogy kimondottan hosszú és bő ujja van, ennélfogva pedig még inkább bele tudjuk bugyolálni magunkat, ami kicsit talán feledteti velünk a zord őszi időjárást. Természetesen egy ilyen vastagabb felső télen is jó szolgálatot tesz, enyhébb időben, télikabátok alá viszont akár önmagában is elegendő tud lenni.

Ti szeretitek a kötött pulcsikat?

You May Also Like

1 megjegyzés