Itt van az ősz, itt van újra #1

by - szeptember 03, 2017
Nem szeretnék nagyon szentimentálisnak tűnni, de bármennyire is szeretem a nyarat és még el tudnám egy kicsit viselni, annál inkább oda vagyok az ősz hangulatáért. Imádom a sült gesztenyét, a lábam alatt megroppanó színes faleveleket, terméseket. Annyival közelebb áll hozzám a réteges öltözködés, sokkal izgalmasabban lehet variálni a ruhadarabokat. A szépségápolási termékek terén is hasonló a helyzet, előtérbe kerülnek a fűszeres illatok, nehezebb állagú krémek és a hangsúlyosabb sminkek. Habár az ajakra valókat nyáron is előszeretettel használtam, színűkből adódóan én jelenleg az alábbi dekorkozmetikai termékekkel hangolódom az őszre.


A LOVELY K-lips Neutral beauty még az első körben érkezett az üzletekbe (azóta, az eredeti kettő mellett három másik árnyalattal bővült a kínálat), de az állandó készlethiány miatt csak a nagy hype lefutása után sikerült beszereznem ezt a nude változatot. A szett egyébként egy folyékony matt ajakrúzst és egy hozzá színben passzoló ajakceruzát tartalmaz, mindössze 1499 ft-ért. A ceruza kellően puha, de nem okoz gondot vele precízen dolgozni és a folyékony ajakrúzs tartósságát is igencsak növeli. A rúzs állaga kellemes, kezelhetősége miatt 'kezdőknek' is ajánlom, ugyanis nem szárad annyira gyorsan, hogy ne lehessen szépen felvinni, vagy akár az apróbb hibákat korrigálni.

A KAT VON D Everlasting Liquid Lipstick Lolita ezzel szemben már kicsit macerásabb, felvitele kellő odafigyelést igényel. Továbbá ajakceruza használatát is megköveteli, hogy ne fusson ki az ajak apró barázdáin. Kicsit talán ironikus, hogy egy közel 20 -os rúzshoz 349 ft-ért választok ceruzát, de az ESSENCE ajakkontúr ceruzájáról annyi jót olvastam, hogy kénytelen voltam kipróbálni. Választásom a (06) satin mauve árnyalatra esett, ami ugyan lilás tónusa miatt nem tökéletesen passzol az előbb említett rúzshoz, mégis illik hozzá/alá. A Lovely és a Kat von D matt rúzsok tartósságára sincs panasz, egyenletesen kopnak, főként csak a zsírosabb étel fogyasztása viseli meg őket, így napközben azért érdemes egyszer igazítani rajtuk.


Ebben az időszakban egyébként egyértelműen a természetes, barnás-vöröses árnyalatokért vagyok oda, nehezen lépek ki a komfortzónámból és nincs ez másképp a körömlakkokkal sem. Jelenleg két Yves Rocher lakk van a birtokomban, mindkettő igazán őszies darab. Az YVES ROCHER Couleur Végétale Zselé hatású (36) Prune Mysterieux és Couleur Vegetal (81) Gris Armoise körömlakkok nagy előnye, hogy a tökéletes fedés érdekében akár egy rétegben is elég felvinni, ami így rendkívül gyorsan szárad. Önmagukban sajnos nem éppen tartósak, fedőlakkal azonban könnyen orvosolható ez a probléma.

Ti milyen sminktermékeket preferáltok ősszel?

You May Also Like

0 megjegyzés