Balea Professional Koffein Sampon

by - szeptember 27, 2013
Már négy hónapja lelkesen használom ezt a Balea Professional Koffein Sampont, így épp ideje véleményt írnom róla. A hátulján lévő leírás után igazán kíváncsivá tett, mivel nem kifejezetten száraz vagy zsíros hajra van, gondoltam egy próbát megér (nálam ez örök problémát jelent a zsírosodó hajtő és száraz hajvégek miatt).

Tartás nélküli és vékony szálú hajra
  • Nem tartalmaz szilikont
  • Örökletes jellegű hajhullás esetén
  • Erősíti a hajat
  • Antisztatikus hatású
  • Gyengéd, fejbőrt kímélő tenzideket tartalmaz.
'Sűrűbb és dúsabb haj: A Balea professional koffeint tartalmazú sampon erősíti és ápolja a gyenge hajgyökereket. A biotint és gránátalma kivonatot tartalmazó receptúra megerősíti a hajszál rostjait, sűrűbb, dúsabb és fényesebb hatást eredményez. Élénkíti a fejbőrt, védi azt a kiszáradástól. Megelőzi az újabb hajhullást. Kíméletességét bőrgyógyászati tesztek igazolják.'


Kezdjük a külsőségekkel. A tubus megegyezik a többi Balea Professional sampon csomagolásával, ez a fejjel-lefele tárolási mód szerintem még mindig praktikus. A puha műanyag kialakítás miatt könnyen ki lehet nyomni a megfelelő mennyiségű sampont a kis nyíláson. Viszont igencsak nehéz elválasztani a kupakot magától a tubustól, pedig a végén szeretem az utolsó cseppig elhasználni a terméket. Sebaj, ennyi baja legyen, így legalább biztos, hogy véletlenül nem esik le róla :)

A termék illatáért én oda vagyok, amit még pár nappal később is lehet érezni. Az állaga teljesen megfelelő, szerintem inkább hígabb, de nem az a 'kifolyik a tenyeremből' fajta, pont jó. A barna hajra való társához képest sokkal kevesebb is elég belőle, hamarabb habzik, ennél fogva lassabban is fogy. Megfelelően tisztít, könnyű kiöblíteni a hajból. Már az első pár használat után éreztem a dúsító hatását, bár ez inkább optikai, nem igazán érzem sokkal vastagabbnak a hajszálaimat és sajnos nincs is több belőle. Mindenesetre már nem lapul le alvás után annyira a hajam, sokkal jobb a tartása. Nem is zsírosodik tőle hamarabb a hajam (talán az utóbbi időben kezdett már hozzászokni a samponhoz, de lehet csak a szokásos őszi hirtelen időjárás változást sínyli meg most a fejbőröm). Összességében samponi teendőit nagyszerűen végzi és a dúsító ígéretét is teljesíti, így én teljesen elégedett vagyok vele. Ár-értékben talán verhetetlen, valószínűleg ezt és a barna hajra valót felváltva fogom használni.

Ti próbáltátok már ezt, vagy másmilyen Balea Professional sampont?

You May Also Like

8 megjegyzés

  1. Én is koffeines sampont használok, bár a Shaumát, de ennek csak az az oka,hogy épp le volt árazva :) Kíváncsi leszek,hogy hogyan teljesít a Balea hosszú távon.

    VálaszTörlés
  2. régen én is nézegettem, de a barackosat vettem meg végül, mert fincsi nyári illata volt anno. sajna itt angliában nem lehet kapni, de helyette találtam egy hasonló árú, szilikonmentes sampont :) a baleának valahogy a dizájnja nem tetszik, konkrétan a betűtípussal volt bajom (ilyen hülyeségekre is cask én figyelek), egyszerűen sosem tetszett az a nagy, otromba balea felirat rajta :D de a belbecs nagyszerű még mindig :)

    VálaszTörlés
  3. Megkérdezhetem, hogy hány naponta mosol hajat? Nagyon érdeklődök a sampon iránt, ugyan ilyen típusú a hajam. A szárazságot 2 hajmosás között Gliss Kur sprékkel kordában tudom tartani, viszont a zsírosodással nem tudok mit kezdeni.. (Utálom a szárazsampont, viszket tőle a fejem...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Általában négy naponta, bár néha a negyedik napon a frufrumat már meg szoktam mosni, igaz így még egy napot ráhúzhatok, mert a hajamat összefogva teljesen vállalhatóan néz ki :) Bár olvastam Krémmánián, hogy valakinek sajnos jobban zsírosította a haját :/

      Törlés
    2. Azért lehet adok neki egy esélyt, köszönöm a választ!!:)

      Törlés
  4. Én a nyári, áfonyás sampont használtam egy ideig, de katasztrófa volt. Most felváltva használom a maradékokat, beleértve a szintén Baleás festett hajra való sampont is. Legközelebb lehet belekerül a kosaramba ez is, mert a kávé illatát imádom (vagy csak én asszociálok a koffeinről a kávéra? :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az áfonyásat én is kiszemeltem, de a sok negatív vélemény eltántorított tőle. De jó is lenne, ha kávé illata lenne, de sajnos egyáltalán nem olyan :)

      Törlés
  5. nagyon szeretem a Balea Professional balzsamokat és samponokat, ezt a terméket is próbáltam. jónak jó, de nem az igazi, hosszú távon semmit sem kezdett a hajammal, így el is ajándékoztam. nálam eddig a karamell színű tubusú (Repair) termékek váltak be a legjobban.

    VálaszTörlés