Do it yourself - Gyűrű #1

by - szeptember 13, 2012
Tegnap elmentem egy rövidáru boltba gombokat nézni, mert eszembe jutott, van itthon egy gyűrűalapom, amivel jó lenne végre valamit kezdeni. Elég sokáig nézelődtem, pedig már konkrét elképzeléssel mentem, mindenképp ovális alakú gombra volt szükségem. Aztán megláttam a megfelelő darabot, amiből rögtön kettőt is vettem, netán ha az elsőt elrontanám, vagy valami.

Először a gomb hátulján lévő pöcköt/bújtatót kell letörni, aminek eredeti funkciója, hogy az anyaghoz varrjuk a gombot. Egy egyszerű fogóval meg lehet tenni, ennek a gombnak amúgy is elég gyenge műanyagból volt. Ezt kicsit még megcsiszoltam dörzspapírral, hogy ragasztásnál egyenletes legyen a felszíne. Jöhet is a ragasztás: én a gyűrűalapot (hobbi- és bizsuboltokban lehet kapni) beleállítottam egy ékszertartóba és hobbiragasztóval rögzítettem a gombot. Egy egész estét hagytam állni, biztos ami biztos, de szerintem egy óra is elég neki.


A következő lépés a díszítés, amit mindenki maga dönt el, milyet szeretne, egy kis fantáziára van csak szükség, vagy valami inspirációra. A legelső próbálkozásra valami egyszerűt szerettem volna, ezért nincs rajta semmi minta. Már megint a Moyra 64-es lakkját vettem elő (remélem, még senki nem unja), amiből három réteget vittem fel, erre jött egy kis ezüst csillám, majd egy átlátszó fedőréteg. A végeredmény pedig egy cukorka kinézetű gyűrű.


Ezen a képen látszik, hogy a gomb eleve mintás volt. Nem szerettem volna, ha ez teljesen eltűnik, mert nagyon jól mutat rajta, feldobja egy kicsit.



Biztos, hogy veszek majd még gyűrűalapot, mert ez elég nyáriasra sikeredett, ráadásul ott vár a másik gomb is (tervben van egy galaxis mintás, amit először inkább majd papíron gyakorlok ki). Tényleg nagyon egyedi gyűrűket készíthetünk ezzel a módszerrel, ráadásul olcsón (kb 200ft az anyagköltség) és gyorsan.


Nektek hogy tetszik? Csinálnátok/hordanátok ilyen saját készítésű gyűrűket?

You May Also Like

1 megjegyzés