Avokádós hajpakolás

by - április 24, 2012
Elég vegyes érzésekkel írom meg ezt a posztot. Már egy jó ideje fontolgatom egy házi hajpakolás elkészítését, pár hónapja ki is néztem egy avokádós recept. Már pénteken megvettem az avokádót, de nagyon éretlenül árulják, így beraktam két alma közé érni. Ma már sokkal puhább volt, bár mintha már inkább rothadni kezdett volna. Szóval ma jól ráhangolódtam a dolgokra, lelkesen álltam neki megcsinálni a krémet.


Magáról az avokádóról: 'Olaja összetételében az olívaolajhoz hasonló, magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú. A kozmetikaipar szívesen alkalmazza, mivel táplálja, puhítja és megfiatalítja a száraz, vízhiányos, öregedő bőrt, hajat.'


A receptet itt olvastam. Nagyon könnyű elkészíteni és elég kevés alapanyag szükséges hozzá. A héjától megszabadított avokádót apró darabokra vágtam, majd egy villa segítségével összetörtem. Két evőkanál olívaolajjal és pár csepp citromlével (friss citromból) pürésítettem, így egy kenhetőbb állagú zöld masszát kaptam.

Nem túl szép látvány, nekem az illata se tetszett, egy idő után kicsit rosszul is esett, inkább már szaga volt. Első ránézésre talán kevésnek tűnik, de így utólag meggondolva egy fél adag is elég lenne az én kevés hajamra. A hajtöveknél kezdtem, megpróbáltam belemasszírozni a fejbőrbe (több kevesebb sikerrel), aztán haladtam lefelé, jól átkenve az egész hajamat. A művelet közben potyogtak az avokádódarabok, de ez volt a legkevesebb bajom. A végén összefogtam a hajam, folpackot raktam rá és az egészet törölközőbe csavartam. Elvileg 20 percig kellene fent hagyni, én egy óráig szándékoztam, de..


A felkenés után egyből elkezdett viszketni a fejem. Megpróbáltam vele nem foglalkozni, de kezdett elviselhetetlenné válni, a fejbőröm be is pirosodott, szóval 10 perc után inkább lemostam bő vízzel (jó sokáig kell mosni a darabkák miatt). Aztán kénytelen voltam samponnal is átmosni és fél óra elteltével kezdett csak megnyugodni a fejbőröm. Igazából nem értem, hogy egy csupa természetes anyagból készült termékre miért reagálok így. A felesleges tartósítószerek, színezékek és vegyi adalékok elkerülése végett szerettem volna kipróbálni, most pedig lehet többet ártottam.

Nagyon szerettem volna szeretni, de több bosszúságot okozott, mint örömöt. Ennek ellenére lehet, a későbbiekben még egyszer ki fogom próbálni (fél avokádóból), inkább csak a hajtövekre koncentrálva.

Ti próbáltatok már hasonló házi hajápolót készíteni?

You May Also Like

1 megjegyzés

  1. ohh de kár :( pedig szívesen kipróbáltam volna, de így is érzékeny a fejbőröm, szóval inkább nem kísérletezek, mert lehet rosszabb lenne a helyzet. én is tervezek valami házi pakolást csinálni a közel jövőben :)

    VálaszTörlés