Újdonságok az arcápolási rutinomban

by - október 07, 2021
Az időjárás változással érdemes egy kicsit arcápolási szokásainkon is változtatni, előkerülhetnek például a nehezebb, táplálóbb krémek. Néhány új termék az én rutinomba is bekerült, ezekről osztanám meg most a tapasztalatomat.


Revox Just Vitamin C 20%
Az összetevői és elérhetősége miatt kiváló alternatívának tűnt a The Ordinary arcápolókra a Revox márka, amire a dm-ben leltem rá. A C-vitamint a pattanás utáni hegek halványítása miatt szerettem használni, így választásom a márka 20%-os C-vitamin szérumára esett. Az INCI tényleg nagyon szép, minimalista és lényegre törő: második helyen a C-vitamin áll és egyébként körülbelül mindentől mentes. A 30 ml-es, pipettás kiszerelésű üvegcse papírdobozban kapott helyet. A pipettával könnyen adagolható a kívánt mennyiség, viszont figyelnem kell, hogy ne érjen a pipetta az üveg nyakához, különben kívül végigcsorog rajta a szérum. Az állaga nagyon kellemes, kellően híg, mégis picit viszkózus, de könnyen terül a bőrön és gyorsan be is szívódik. Általában este használom, de állagából és gyors felszívódásából adódóan időnkén reggel is bevetem. Sajnos a pattanás utáni sebek, hegek halványításában nekem ez most nem segített, de alapvetően valóban egységes arcbőrt eredményezett. (Azt azért érdemes tudni, hogy a C-vitamin bőrre kifejtett látványos hatásához több hét szükséges.)


Avon Nutra Effects Soothe olvadó arctisztító gél*
A 100 ml-es letisztult tubus egyetlen hibája alakja lehetne, hogy túl keskeny a magasságához képest, ennek ellenére viszont igen stabilan megáll. Szerencsére pattintós kupakkal rendelkezik, a nyíláson könnyen adagolható a kívánt mennyiség. Alapvetően kevés is elég belőle, egy nagyobb borsónyi mennyiség is hatékonyan leszedi az arcról a szennyeződést (de például a szemöldökfestéket is könnyen eltávolítja). Habzásra ne számítsunk, semmi ilyesmi összetevő nem szerepel az INCI-ben, de én pont a szép összetevőlista miatt választottam. A leírással nem teljesen értek egyet, miszerint vízzel érintkezve tejszerűvé olvad, inkább csak opálossá válik, de tényleg könnyed az állaga. Az illata nem kellemes, de hát illatanyagmentes, így mindenképp megéri ezt az "áldozatot".


Eveline Bio Olive aktív bőrfiatalító arckrém-szérum (link)*
Igazából ezt a krémet már nyáron is használtam, mert annak ellenére, hogy testesebb krémnek tűnik elsőre, mégis könnyedebb a textúrája. Ennek ellenére igen tápláló, kevés is elég belőle. Nem terül nehezen, viszont nem szívódik be azonnal, számomra egyértelműen éjszakai krém. Aki illatmentes termékhez van szokva, annak kicsit erős lehet az illata. Szerintem nem zavaróan fullasztó, különben is kellemes, ráadásul a felvitel után lassan el is illan. Másnap reggelre egyáltalán nem lesz szírosabb a bőröm tőle. Az 50 ml-es tégely a szokásos mennyiség, ami körülbelül fél évre elegendő.

Ezeken kívül ősszel valahogy mindig szívesebben nyúlok valamilyen arcmaszk után, de ez abszolút random módon történik. Környezetvédelmi szempontból erősen gondolkozok a zacskós maszkok leváltásán, de egyelőre, amilyen ritkán használok, még mindig ezt a típust preferálom. Legutóbb például az Eveline maszkjait volt szerencsém kipróbálni. A Unicorn lehúzható hidratáló és tisztító arcmaszk málnaszörp illatával és duokróm színével a tinik kedvence lehet. Szerencsére szinte egyben lehúzható az egész, ráadásul valóban kifejtett némi tisztító hatást.

*A termékeket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolja a róluk kialakított véleményem.

Ti milyen arcápoló termékeket használtok jelenleg?

You May Also Like

0 megjegyzés