Delia Cosmetics Good Foot Podology lábmaszk

by - szeptember 29, 2019
A két héttel ezelőtti tengerpari nyaralás meglehetősen kiszárította a lábfejem és a sarkamon is meglátszott a sós víz és homok dehidratáló hatása. Így a szokásos rutin helyett egy kicsit extrább ápolást szerettem volna bevetni, hogy gyorsabban regenerálódjon a bőröm. A Delia Cosmetics többlépéses lábápolási rutint fejlesztett ki Good Foot Podology néven, mely termékcsaládból én most a bőrpuhító és kondicionáló lábmaszkot próbáltam ki.


A szett magába foglalja a sheavajat és szójababolajat tartalmazó lábkrémet és egy pár zoknit. A két lábfejre bőven elegendő krém egy aluzacskóban kapott helyet, amiből könnyű kinyerni maradéktalanul a lábápolót. Maga a krém hígabb állagú, fehér színű és kellemes, de erős illatú. Az értékes összetevők, úgymint a shevaj, az összetevőlista elején szerepelnek. A zacskó teljes tartalmát kinyomva, alapos masszázst követően is rengeteg krém maradt a lábfejemen, így óvatosan húztam fel rá a zoknikat.

A 'zokni' egyébként nagyon minőségi, ugyanis dupla rétegű: egy belső, textil réteg érintkezik a bőrünkkel, így nem a kellemetlen és kényelmetlen, nedvességet nem áteresztő külső réteg zavaró érzésével a lábunkon kell kivárni a fél órát. Annak ellenére, hogy sétálás közben a lábamon maradt, a biztonság és extra hatás érdekében ráhúztam egy vastag itthoni zoknit is. A leírás alapján legalább fél óráig kell fent hagyni, de akár egész éjszakára is lehet, így két óra után alákukkantva úgy döntöttem, megpróbálok zokniban aludni. Másnap reggelre sem tudott teljesen beszívódni az olajos rész, de olyan puha lábfej fogadott, mint még soha életemben. A sarkam repedezettsége, szárazsága is teljesen megszűnt, a lábujjaimnál sima bőr fogadott.

Így összességében azt tudom mondani, hogy talán nem a legolcsóbb (1099 Ft) egy alkalmas lábmaszkról beszélünk, de mivel valóban ennyire hatásos és még a kimondottan száraz, repedezett sarkakkal is elbánt, időnként érdemes bevetni itthoni kezelésként.

Ti szoktatok lábmaszkot használni?

You May Also Like

0 megjegyzés