Lábápolás otthon, 3 egyszerű lépésben

by - augusztus 26, 2019
Lábfejünk nyáron, a papucsok-szandálok idején kerül igazán szem elé, pedig télen sem szabadna elhanyagolni őket. A napsütés és por azonban plusz negatív környezeti hatást jelent a szabadon hagyott lábaknak, így ilyenkor mindenképp érdemes nagyobb figyelmet fordítani a lábápolásra.


#1 - Avon Foot Works többfunkciós (3 az 1-ben) krém pedikűrhöz
A pedikűrözési procedúra nálam egy lábfürdővel kezdődik, de hétköznap zuhanyzás közben is szívesen használom ezt a 3 az 1-ben lábápolót, ugyanis hidratálja, a radírozószemcséknek köszönhetően pedig hámlasztja a lábfejen található száraz bőrt. A benne található borsmenta frissítő érzetet ad, egy nehéz napot követően azonnali megnyugvást nyújtva a fáradt lábfejeknek. Egyszerűen imádom használni, az egész lábfejemet átdörzsölöm vele, mindemellett tényleg frissítő és hidratáló hatása is van. A 150 ml-es kiszerelés kiadós - nem hiába az XXL felirat -, már második éve használom nyáron, hetente többször alkalmazva.

#2 - Barfuss kétoldalú sarokreszelő
Ezután én a sarokreszelést nedves bőrön végzem, habár legjobb tudomásom szerint száraz bőrön ajánlják, a sérülések elkerülése végett. Egy Müller saját márkás, kétoldalú sarokreszelőt használok, nem túl durván, nehogy felsértsem a bőrt. Először a fém oldallal távolítom el az elhalt, kemény hámréteget, majd a finomabb felével is átreszelem, hogy a sarkakon lévő durva bőr kiegyenlítődjön. Évek óta bírja már a strapát, minden alkalom után megtisztítom, időnként pedig alkohollal (pl. ecsettisztító folyadékkal) is átmosom.

#3 - Avon Foot Works intenzíven hidratáló lábkrém
Egy időben nem használtam kifejezetten lábra való krémet, de ennek az Avon Foot Works darabnak annyira kellemes állaga van, hogy beismerem, tényleg érdemes külön erre a területre kifejlesztett ápolót alkalmazni. Olyan, mintha viaszos lenne, pedig egyáltalán nem az, mégis egy igen testes krémről van szó, ennek ellenére nagyon hamar beszívódik (a kézfejemen sem hagy zavaró réteget, mint általában az ilyen krémek használata után szokott maradni). Szeretem alaposan a lábfejbe masszírozni, a sarkakra erősebben koncentrálva. Miután kicsit beszívódott, jöhet egy puha zokni, hogy még inkább kifejtse hatását. Napi használat mellett pedig rendben tudja tartani a száraz lábfejeket is, egy nap alatt azonban ne várjunk csodát tőle.

Nektek milyen termékeket tartalmaz a lábápolási rutinotok?

You May Also Like

0 megjegyzés