Reggeli minimalista arcápolási rutinom

by - július 15, 2019
Inkább az esti arcápolási rutinom mondható érdekesnek és tartalmasnak, a különböző hatóanyagokat jobb szeretem lefekvés előtt felvinni az arcbőrömre. Reggelente mindössze 3 termékre korlátozódik le az arcápolási gyakorlatom, hiszen sokszor időm se lenne többre, de egyébként is úgy érzem, ilyenkor ez bőven elegendő.


Yves Rocher Elixir Jeunesse micelláris arclemosó zselé
Már számtalanszor újravásároltam az Elixir Jeunesse termékcsalád zselés arclemosóját - mióta megjelent, mindig van egy itthon -, tényleg nagy kedvenc a könnyed állagából adódóan. Kellően tisztít és friss érzetet ad, az esti arcápolók és szérumok maradványainak leszedésére tökéletes. Viszont nem vattakoronggal, hanem sima arclemosóként alkalmazom, nekem egyszerűen így vált be leginkább. Nem hagy zavaró réteget maga után és nem irritálja a szememet sem, az illatáért pedig egyszerűen odavagyok.

Green Pharmacy intenzív hidratáló ajakápoló - aloe és lime
A Green Pharmacy natúrkozmetikumokat gyártó márka célja visszanyúlni régi, jól bevált természetes receptekhez és alapanyagokhoz, gyógynövényekhez - ezt szimbolizálja a termékek régi, hagyományos gyógyszeres üvegekre hasonlító csomagolása is. Így nem csoda, hogy az ajakápoló is a gyógyszertári szőlőzsírokra emlékeztet, azoknál viszont sokkal kellemesebb állaga és szolidabb, valóban citrusos illata van. Egyébként papírdobozban érkezik a parabén-, szilikon- és színezékmentes termék. Hidratáló hatása miatt tökéletes éjszakai ajakápoló, aminek az állaga nem éppen könnyed, de az ajkakkal érintkezve azonnal olvad. Mostanában viszont reggelente és napközben használom, mert egy kis fényt ad és SPF10-es fényvédőt is tartalmaz.


Yves Rocher Hydra Végétal hidratáló arckrém SPF20
A termékcsalád zselés arcápolóját használtam ezelőtt, nyárra viszont a 20-as fényvédő faktorral ellátott arckrém tökéletes alternatívának bizonyult. A krémet kibontva először megijedtem, mert egy testesebb, sűrű krémnek tűnik. Viszont meglepően könnyű eloszlatni az arcon és viszonylag hamar be is szívódik, az illata pedig enyhén naptejes :) Pár perc várakozás után erre a rétegre csak korrektort viszek fel - a szemem alatti területre -, így alapozóval nem tudom, mennyire kompatibilis, de mivel nyáron órák alatt leizzadnám, jelenleg egyáltalán nem használok alapozót. A krém hidratáló hatása kiváló, a kombinált arcbőrömmel jól működik, a hétköznapi jövés-menéshez pedig elegendő a fényvédelme is.

Nektek hány lépéses a reggeli arcápolási rutinotok?

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Szívesen kipróbálnám én is ezeket a termékeket! Őszintén reggelente a sminkem előtt csak Carmexet használok és egy frissítő mentás arcpermetet a The Body Shoptól, nagyon szeretek aludni, így többre nem nagyon van időm! :')

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyáron tényleg jó alternatíva az arcpermet! :)

      Törlés