Agyagos tusfürdők - Nivea, Dove, Palmolive

by - június 28, 2019
Nyáron naponta többször is lezuhanyzok, így annak ellenére, hogy ilyenkor a géles tusfürdőket preferálom, az agyagtartalmú krémes tusfürdők jó szolgálatot tesznek, hogy ne száradjon ki a bőröm. Az agyag, mint összetevő, nem újdonság a szépségiparban, az agyagos tusfürdők azonban tavasszal váltak igen népszerűvé és úgy érzem, most élik fénykorukat. Három közismert márka agyagos tusfürdőjét próbáltam ki, mindegyiknek akad több fajtája is, a mostani bejegyzésben a 'zöld' változatokat hasonlítom össze.


Nivea Clay Fresh gyömbér és bazsalikom tusfürdő
A legelső általam próbált agyagos tusfürdő a Nivea gyömbéres-bazsalikomos verziója, ami a három közül a legolcsóbb és - nem akarom lelőni a poént, de - számomra egyértelműen ez lett a kedvenc. A frissítő citrusos, mégis 'zöld' illata azonnal levett a lábamról, az állaga és habzása kiváló. Talán ez az egy, aminél nem érzek kifejezetten hidratáló hatást, de ennek az állaga egyébként is valamivel selymesebb és lágyabb, mint a másik kettőé.

Dove Purifying Detox tusfürdő zöld agyaggal
A Dove zöld agyagos tusfürdője a legkrémesebb, viszont ez habzik a legkevésbé - nem hiába, hiszen SLS (valamint parabén és ftalát) mentes, viszont már egészen megszoktam a márka tusfürdőitől, hogy ennyire sűrűek. Az illata egyértelműen ennek a legszolidabb, de mindenképp kellemesnek mondanám. A krémes alapban kevés, igen apró zöld szemcsék találhatók. Jól tisztít és valóban hidratálja a bőrt, azonban mivel nem habzik, gyorsan fogy. Intim fronton pedig ezt a Dove tusfürdőt is el kell kerülnöm..

Palmolive Purifying Clay tusfürdő
Illatra a Palmolive aloe vera tartalmú tusfürdője nyerte el legkevésbé a tetszésemet, számomra ez már túl intenzív és valami nem tetszik benne (habár folyékony szappanként kedvelem, ugyanis ebből a fajtából a Palmolive egy kézmosóval is előrukkolt). Valamivel több és durvább radírozó szemcsét tartalmaz, mint a Dove, amit viszont én kimondottan nem szeretek: egy tusfürdő vagy csak tisztítson, vagy használok külön testradírt. A tisztítással és ápolással azonban ennél a terméknél sincs probléma, végzi a dolgát és az ígéretét is teljesíti.

Az agyag típusát tekintve a Nivea és Palmolive kaolin, míg a Dove bentonit tartalmú, melyek elsősorban inkább csak eredetükben térnek el. Mindhárom tusfürdő esetében 250 ml-es kiszerelésről beszélünk, a Nivea a legolcsóbb (700 Ft), a Dove és Palmolive pedig körülbelül egy árban mozognak (850 Ft). Szerintem mindenki talál magának megfelelő verziót a márkák között, az én személyes kedvencem azonban egyértelműen a Nivea lett.

Ti próbáltátok már ezeket az agyagos tusfürdőket?

You May Also Like

0 megjegyzés