Inecto Naturals Bamboo sampon és balzsam

by - március 01, 2019
Habár már hamarabb is hallottam róla, az Inecto márkával és az akkor újdonságként megjelenő bambuszos hajápolási termékcsaláddal tavaly ősszel volt lehetőségem megismerkedni egy sajtóesemény keretén belül. A márka egyébként vegán termékeket kínál és nem csak, hogy állatkísérlet-mentesek, de a Noé-állatotthont is támogatják közös kampányuk keretén belül ❤


'A fenntartható forrásból származó bambusz kivonat segít feljavítani a haj szerkezetét, visszaállítja régi ragyogását. Az új bambuszos sampon és hajkondícionáló a tökéletes megoldás, ha vékony szálú hajadat újra életerősnek szeretnéd látni. Segít helyreállítani a haj tartását, amely így újra ragyogó és élettel teli lesz!'

A leírás alapján abszolút nekem való a termékcsalád, a téli hideg és a fűtés miatti száraz levegő eléggé megviselte az egyébként is szálkásodásra hajlamos, vékonyszálú hajam. Mindkét hajravaló termék szinte ugyanolyan 500 ml-es flakonban kapott helyet, a két címke között csak minimális eltérés van, így érdemes odafigyelni, éppen melyikért nyúlunk. A kiszerelés óriási, ami rengeteg ideig elég, de részemről elbírt volna egy pumpás adagolót a kényelmes használat érdekében. Egyébként kimondottan szépek az összetevők és nem feleslegesen hosszú az INCI, bár a bambusz kivonat eléggé hátul kullog.


Ugyanolyan, finom friss, 'zöld' illatuk van, állagban azonban eltérnek. A sampon átlátszó, folyósabb géles állagú, de nem híg, míg a balzsam fehér és valamivel sűrűbb, krémesebb. A sampon jól habzik és tisztít (az olajos hajápolót egy samponozással kimossa), nem lapul le és nem is zsírosodik vele hamarabb a hajtövem. Valamiért azonban mégis azt érzem, hogy nem nekem való - az egyébként korpásodásra nem hajlamos fejbőrömön apró fehér 'szöszök' jelennek meg már közvetlenül hajmosás után. Csupán pár darab, de azért bosszantó tud lenni. Kár érte, mert irritációt nem okozott és ezen kívül teljese elégedett vagyok a hatásával.

A balzsam viszont annál inkább a szívemhez nőtt, ugyanis valóban táplálja a száraz hajvégeket. A felvitt mennyiséggel nem érdemes túlzásba esni, különben a tenyerünkben marad a felesleg: azt vettem észre, csak annyit vesz fel a haj, amennyire annak szüksége van. Már leöblítésekor érződik, hogy sokkal hidratáltabb a hajvég, valamint megszünteti a gubancokat és megkönnyíti a kifésülést. Nem csodaszer, de kiválóan végzi a dolgát, ár-érték arányban pedig nehéz hasonlóan jót találni. A mennyiségről nem is beszélve, az 500 ml szerintem egy egész évre elegendő mennyiség lesz a félhosszú hajamra.

Ti próbáltátok már az Inecto bambuszos termékcsaládját?

You May Also Like

0 megjegyzés