Utazós neszesszer - kézipoggyász 4 napra

by - március 11, 2018
Már elég régóta tervben van ez a bejegyzés és mivel ismét aktuálissá vált nálam, hogy tényleg csak a legfontosabbakat pakoljam be egy repülős utazáshoz, gondoltam, megmutatom nektek, milyen szépségápolási termékeket viszek ilyenkor magammal.


Imádom a mini kiszereléseket, hihetetlen cukik és egyben praktikusak is egy ilyen útra. Amikor repülővel utazunk és csak kézipoggyásszal kalkulálhatunk, kifejezetten fontos a folyadék halmazállapotú készítmények mennyisége a szabályozások miatt, de én egyébként is kimondottan szeretek utazáshoz ésszerűen pakolni.

WIZZ Air: Folyadékot csak akkor vihet a a fedélzetre, ha az egy legfeljebb 100 ml űrtartalmú tartályban, valamint egy átlátszó és visszazárható, 1 literes, 20×20 cm méretű műanyag tasakban van elhelyezve.



A legfontosabbak természetesen az alap higiéniai dolgok, úgy mint tusfürdő és dezodor (na meg a fogkefe és fogkrém). Az YVES ROCHER Meseerdő gyümölcsei hab- és tusfürdőből télen sikerült hozzájutnom egy 30 ml-es kiszereléshez is, ami pár napra tökéletesen elég. A mini NIVEA Invisible for Black & White Cleart most vásároltam, a Pure változattal úgy ahogy elégedett voltam, így érdemesnek tartottam ilyen utazásokhoz beszerezni ezt a kis méretet. Négy napra már sampont is kénytelen vagyok vinni, így általában egy kiürült flakonba szoktam átönteni az éppen aktuálisan használt darabból és ez szerintem most sem lesz másképp. Próbáltam már, hogy a balzsamot ilyenkor elhagyom, de nagyon nem szereti a hajam, ezért az ISANA Professional 1 perces hajpakolását fogom kipróbálni, ami - feltételezem - egy alkalomra elegendő (20 ml) mennyiséget tartalmaz, ugyanis nem visszazárható. Az ISANA Med kézfertőtlenítő gél aloe verával egyébként is a táskám állandó lakója, nem győzőm kiemelni, mennyire hasznos tud lenni, ha nincs lehetőségünk éppen kezet mosni. Az ALVERDE Fügés-Levendulás limitált kiadású testvaja megbízható csomagolása miatt a maga 50 ml-ével tökéletes darab utazáshoz. Ezen felül szerintem még ajakápoló is lesz a neszesszeremben.


Az YVES ROCHER Sensitive Végétal Nyugtató hidratáló arckrém és Nyugtató micellás víz termékmintákhoz a törzsvásárlói programba való belépéskor jutottam hozzá, míg az EUCERIN DermoPure Mélytisztító arclemosó zselét barátnőmtől kaptam egy trnd projekt keretén belül. Mindhárom terméket már többször próbáltam, hogy ne érjen meglepetés első használatkor - egy esetleges irritáció esetén. Az arclemosót, micellás vizet és vattakorong hármast egyébként valamilyen nedves törlőkendővel is kiválthatjuk, amiből már akár micellás változatot is választhatunk. Hidratáló arckrém helyett pedig fátyolmaszkot lehet érdemes beszerezni.

Smink terén ilyenkor tényleg iszonyat minimálisra veszem a figurát. A CATRICE HD Liquid Coverage alapozó ugyan üveg tégelye miatt nem feltétlen a legmegfelelőbb választás, de jelenleg ezt használom :) A LOVELY Color Mix ásványi pirosítóját az utóbbi időben hanyagoltam, de ez a legkisebb pirosítóm, a felviteléhez pedig az AVON Luxe összecsukható bronzosító ecsete tökéletes választás. A S.HE Szemöldökformázó szettje szintén viszonylag kis helyet foglal el, ráadásul igen masszív a csomagolása. Továbbá ilyen esetekben még a benne található ecset is használhatónak bizonyul. Beauty blendert viszont kénytelen vagyok külön elrakni az alapozóhoz. Még a szempillaspirálon gondolkoztam, de ezzel a három termékkel már bőven elvagyok néhány napig. Parfümnek pedig úgy gondoltam, elviszem a Sephora-ban kapott MUGLER Alien EDP mintát.

Egyébként a nyári utazós neszesszerem ezeken kívül még fényvédőt, naptejet szokott tartalmazni. De ne feledkezzünk meg az olyan fontos dolgokról sem, mint gyógyszerek, sebtapasz és egyéb egészségügyi dolgok, amik szintén megtalálhatók a hétköznapi neszesszeremben is.

Nektek mik a legfontosabb szépségápolási termékek utazáskor?

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Ilyen hajkúrát még nem használtam az Isanától, de a kókuszos arcpakolásukat már próbáltam, annak is ilyen a kupakja (legalábbis amennyire látom), és vissza lehet zárni úgy, hogy miután "letöröd" a kupakot, megfordítod és a kis pöcök a kupak másik felén pont beleillik a lyukba:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow! Én a szenes arcpakolást használtam (akkor még Rival de Loop márka alatt futott), ami szintén ilyen, de eddig nem tűnt fel, hogy direkt pöcök van a kupak másik oldalán! Köszi szépen, ezt nagyon jó tudni :)

      Törlés