Franciaország - képes beszámoló és haul

by - szeptember 14, 2014
Ahogy tavaly is készült egy bejegyzés Olaszországról, idén sem szerettem volna kihagyni a fotónaplót a külföldi utamról. Ezen a nyáron Franciaországba utaztunk fellépni, ahol ilyen téren elég sűrű volt a program. Azonban szerencsére előtte és után is volt alkalmunk egy kis városnézésre. Az út nagyon hosszú volt, de odafele megálltunk Kölnben, hogy szemügyre vegyük a híres kölni dómot, valamint Aachenben lehetőségünk volt egy kis vásárolgatásra. Itt még az idő nem volt kegyes hozzánk, borongós volt és néha eleredt az eső. Fő úti célunk egyébként Valenciennes volt, ahol maguk a fellépések voltak. Hazaindulás előtt, utolsó nap viszont Párizs fele tettünk egy kis kitérőt, ahol gyönyörűen sütött a nap, ami igazán jól jött az egész napos sétálós városnézéshez. Elég kötött volt a program, nem igazán volt szabadidőnk, néha még fényképezni is alig tudtam megállni, így most kimondottan kevés kép készült.


A főbb nevezetességeket vettük célba, a kiindulópont az Eiffel torony volt, ahova egyébként gyalog mentünk fel. Egy nagy kört tettünk a városban, majd a túránkat este a Diadalívnél (Arc de Triomphe) fejeztük be, ahonnan szintén gyönyörű volt a kilátás Párizsra, a kivilágított Eiffel toronnyal együtt. Mielőtt a Champs-Élysées-n végigsétáltunk volna, a Tülériák kertjében (Jardin des Tuileries) picit megpihentünk és egyszer csak tömény levendulaillat csapott meg. Ahogy megfordultam, egy kertnyi virágzó levendulával találtam szemben magam és számomra ez olyan csodálatos volt! Egyébként szerencsére régebben már jártam Párizsban, de így is ugyanolyan csodásnak hatott a város.

Persze nem térhettem haza üres kézzel, habár csak pár aprósággal leptem meg magam (egyébként annyira büszke vagyok magamra, milyen tudatos vásárló vagyok még ilyenkor is!). Németországból két szépségápolási termék jött velem. Egy dolgot mindenképp szerettem volna innen, mégpedig egy körömlakkot, ami itthon egyébként nem kapható. A P2 lakkokkal szemezgettem sokáig. Persze nagyon tetszett az összes, most mégis valami jól kihasználható darabot szerettem volna, amit viszont egy Rival de Loop (Rival de Loop Express Nails 209) nude lakk személyében sikerült megtalálnom. Az ajakvajat már 2012 októbere óta szeretném megkaparintani, nem hittem volna, hogy külföldön hamarabb jutok hozzá (persze tegnap az itthoni Müllerben is egyből összefutottam vele). Jah igen, ezt a kis fülbevalószettet meg egyszerűen nem bírtam otthagyni 1 euróért :) Franciaországból párizsi szuvenírekkel tértem haza, ugyanis itt annyira ki volt mérve minden perc, hogy még arra sem volt időm, hogy a Kiko vagy Sephora üzletek valamelyikébe éppen, csak bekukkantsak. A kihajtható tükrön kívül még egy kisebb méretű fém Eiffel tornyot és a szokásos képeslapokat szereztem be.


Ti jártatok már Franciaországban, esetleg Párizsban?

You May Also Like

16 megjegyzés

  1. Én is voltam már többször Párizsban, egyszer nyáron, egyszer ősszel, és tényleg nagyon csodálatos, ahányszor mész újra mindig ugyanannyira érdekes. Az Eiffel torony kivilágítva is meseszép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anno én is ősszel voltam, bár egy napsütéses, sárguló leveles őszi napon még szívesen visszatérnék :3 Meg persze tavasszal és télen is.. :)

      Törlés
  2. Csodásak a képek és a blogod is valami mesés (no nem mintha eddig csúnya lett volna :D). Én is szeretnék egyszer eljutni Párizsba, biztosan csodálatos élőben is, legalább annyira, mint képeken :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint a blogod amúgy is, csak az új kinézetre gondoltam :D

      Törlés
    2. Értettem én és köszönöm szépen, még próbálom csinosítgatni :3

      Törlés
  3. Egyszer én is eljutok majd Párizsba! Addig is irigység van :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a megfelelő hozzáállás ;) Remélem teljesül!

      Törlés
  4. Idén nyáron énis jártam Párizsban. Tényleg gyönyörű a város, az ott töltött hat nap felejthetetlen. Egyszer biztos visszamegyek még oda... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ugyan most voltam másodjára, mindkétszer rövid ideig tartózkodtam ott. Szóval nekem is jó lenne legalább hat napot ott tölteni *-*

      Törlés
  5. Csodásak a képek! az a kis tükör pedig nagyon cuki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :3 A tükrön kicsit hosszasan gondolkoztam, de egyszerűen nem bírtam otthagyni *-*

      Törlés
  6. Nagyon szép képek és már én is voltam Párizsban!:D Lenyűgöző hely nemde?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Egyszerűen sosem tudnám megunni ezt a várost ;)

      Törlés
  7. Én még nem voltam, de nagyon szeretnék eljutni!:) Szuper képek, a Labello-t én is vadásztam sokáig, köszi az infót!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)) Örülök, hogy ilyen szempontból (is) hasznos volt a bejegyzés ;) Ha jól emlékszem, 800 valahány forintért láttam itthon az ajakvajat.

      Törlés
  8. Gyönyörűek lettek a képek! *-* Olyan szerencsés vagy, hogy ilyen szép időtök volt Párizsban, mikor tavasszal ott jártam, szinte végig esett az eső és nagyon hideg volt. :(

    VálaszTörlés