Régi szortimentes Catrice alapozó és highlighter

by - augusztus 04, 2014
Igencsak feleslegesnek tartom olyan dologról tesztet írni, amit már nem forgalmaznak, ezért nem is volt eddig erről a két Catrice sminktermékről szó. Valahogy mégis sokáig ott motoszkált bennem a gondolat, hogy pár szóban csak be kellene őket mutatnom, még ha nem is olyan részletesen, mint azt máskor tenném. Hátha mégsem olyan haszontalan említést tenni róluk. Vegyük is példának az alapozót, ugyanis a Catrice anno amint búcsút mondott az Infinite matt alapozónak, egyből be is került a szortimentbe az All Matt Plus, ami gondolom nagyon hasonló elődjéhez, hiszen az alapkoncepció szinte teljesen ugyanaz.

Az Infinite matt (up to 18h) alapozót a (020) honey beige árnyalatban szereztem be, ugyanis a teszter alapján ez passzolt leginkább a bőrömhöz (legalábbis akkor, télen). Akár 18 órás matt hatást ígér, ennek megfelelően a 30 ml-es üveg és a kupak is matt. A kupakot levéve egy pumpával találjuk szemben magunkat, ami összességében véve jól működik, bár az utóbbi időben huncutkodni kezdett és csak többszöri pumpálásra sikerült belőle bármit is kisajtolni. Az alapozó állaga nem túl híg, elég krémes, de nagyon könnyű felvinni és eldolgozni az arcbőrön (beauty blenderrel és kézzel egyaránt, de gondolom ecsettel is tökéletesen működik). A fedésével abszolút elégedett vagyok, a legnagyobb bőrhibákkal ugyan nem birkózik meg, összességében viszont csodásan teljesít. Maga az árnyalat inkább sárgás, ami az arcbőrhöz könnyen igazodik. A végeredmény valóban matt bőr, a nap végére sem fényesedek át túlzottan, persze a 18 órás ígéretet soknak érzem. Egyetlen problémám vele, hogy valamiért nem tetszik túlságosan a bőrömnek és ha tényleg egész nap viselem, egy-két nagyobb góc jelenik meg tőle az államon.


Régen nem éreztem hiányát a készletemből, de mikor kivonták a forgalomból a Prime and fine higlightert, természetesen nem tudtam tovább élni nélküle és azonnal lecsaptam rá. A csomagolása nagyon igényes, a letisztult vonalat képviseli. Elég masszív, a teteje kattanásig záródik, szóval nem nyílik ki egykönnyen. Nagyon sajnálom, hogy a képen nem látszódnak az apró csillámok, amik a highlighter értékét adják. Egyébként egy nagyon szép, halvány barackos púderben rejlenek ezek az arany mikrocsillámok. A bőrön ettől lesz minimálisan sárgás, de ez egyáltalán nem hivalkodó és csak napfényben látszik. Inkább már átlátszónak mondanám, aminek csak a csillogását lehet igazán észrevenni. Én a szemöldökcsontomra használom rendszeresen, az arcélemre még csak párszor mertem kipróbálni, így a tartósságáról nem tudok nyilatkozni. Viszont az eredménnyel kimondottan elégedett vagyok, mert egy nagyon szép árnyalatú highlighterről van szó, amivel könnyen kiemelhetjük az adott területet.

Én úgy gondolom, egyszer egy hozzá hasonló termék is újra bekerül majd a kínálatba. Egyébként ne felejtsétek, ősszel ismét érkeznek az új szortimentes darabok, tehát a kifutó termékeket most igazán kedvezményes áron szerezhetitek be.


Ti van, hogy jobban elcsábultok egy termékre, mert az megszűnik?

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Persze, hogy elcsábulok :D Mostanában azonban igyekszem megfontoltan és előre eltervezett listával megközelíteni a leárazott pultokat, hogy ne vásároljak olyat, ami csak porfogóként funkcionál később :)

    VálaszTörlés
  2. Ugyanerre a kettőre csábultam el én is a múltkor :D Most viszont nem tervezek semmit sem megvenni a kifutó Catrice termékek közül (aztán meglátjuk sikerül-e ezt majd betartani :D)

    VálaszTörlés