Áfonyás csokidarabkás zabkeksz recept
Nagyon rég volt recept a blogon, így épp ideje közzétennem ezt a mennyei zabpelyhes kekszet, amit még hónapokkal ezelőtt a Made in Beauty blogon láttam. Többszöri elkészítés után minimális alakításon ment keresztül a recept, ezért gondoltam, megosztom veletek is a saját verziómat. A családnak nagy kedvence lett :)
Hozzávalók:
A margarint megolvasztjuk, egy tálban összekeverjük a zabpehellyel és egy kicsit állni hagyjuk. 5-10 perc bőven elég, hogy a zabpehely egy kis nedvességet szívjon fel. Majd hozzáadjuk a többi összetevőt (a csokit apró darabokra vágva), alaposan összekavarjuk és fél órára hűtőbe tesszük pihenni. Ugye milyen egyszerűnek hangzik? Ha letelt a fél óra, kivesszük a hűtőből és evőkanállal kisebb 'kupacokat' helyezünk egy sütőpapíros tepsibe, majd az evőkanál alját belisztezve lelapítjuk ezeket a kupacokat, hogy keksz alakjuk legyen.
180°C-os, előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor vegyük ki, ha éppen hogy elkezd aranybarnára pirulni, így lesz elég puha, de kekszes állagú a sütemény. Egy adagból egyébként nekem két tepsinyi keksz jött ki, ami nálam 24 darabot jelentett. Süteményes dobozban tárolva napokig fogyasztható - már ha véletlenül nem fogyna el percek alatt.
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 18 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 5 evőkanál cukor
- fél kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 2 db tojás
- 7,5 dkg aszaltáfonya
- 4 dkg csokoládé
A margarint megolvasztjuk, egy tálban összekeverjük a zabpehellyel és egy kicsit állni hagyjuk. 5-10 perc bőven elég, hogy a zabpehely egy kis nedvességet szívjon fel. Majd hozzáadjuk a többi összetevőt (a csokit apró darabokra vágva), alaposan összekavarjuk és fél órára hűtőbe tesszük pihenni. Ugye milyen egyszerűnek hangzik? Ha letelt a fél óra, kivesszük a hűtőből és evőkanállal kisebb 'kupacokat' helyezünk egy sütőpapíros tepsibe, majd az evőkanál alját belisztezve lelapítjuk ezeket a kupacokat, hogy keksz alakjuk legyen.
180°C-os, előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor vegyük ki, ha éppen hogy elkezd aranybarnára pirulni, így lesz elég puha, de kekszes állagú a sütemény. Egy adagból egyébként nekem két tepsinyi keksz jött ki, ami nálam 24 darabot jelentett. Süteményes dobozban tárolva napokig fogyasztható - már ha véletlenül nem fogyna el percek alatt.
10 megjegyzés
Hasonlót sütöttem tegnap én is, csak fehér csokival és kókuszreszelékkel (és rizsliszttel)
VálaszTörlésA kókuszoson már én is gondolkoztam, de ez a fehér csoki ötlet nagyon tetszik, legközelebb lehet kipróbálom ilyen ízkombinációban! :)
Törléshű nyami. ha nem ettem volna meg tegnap az aszalt áfonyát, ma tuti megcsinálnám. :D
VálaszTörlésén is pont a napokban akartam ilyet sütni, csak a kókuszos fajtát. (:
VálaszTörlésNagyon fincsinek tűnik. Díjat kaptál tőlem: http://www.bunnymop.blogspot.hu/2013/07/dijat-kaptam.html
VálaszTörlésKöszönöm szépen :3
Törléshttp://petalsintheashes1.blogspot.hu/2013/07/liebster-award.html
VálaszTörlésIsmét díjaztalak, mert még mindig nagyon szeretem a blogodat, és ezer hála és köszönet ezért a receptért, nagyon szeretem a zabkekszeket, ezt is feltétlen ki fogom próbálni! :)
Örülök, hogy tetszik a recept, ha kipróbáltad, mindenképp írd meg, hogy ízlett! :) A díjat is nagyon szépen köszönöm :3
TörlésNyami, nagyon fincsinek néz ki! =)
VálaszTörlésÓ, de jól néz ki! :)
VálaszTörlés