Philips Satinelle Advanced BRE620 epilátor

by - április 28, 2018
Az új epilátorom kiválasztása egy igen hosszas folyamat volt, aminek igen egyszerű oka van: nehezen cserélem le a jól bevált dolgokat. Azonban az előző annyira nyúzta a bőrömet használat közben, miközben a célját sajnos már nem igazán látta el, hogy kénytelen voltam új alternatívát keresni. Mivel az előző Philips (talán HP szériás) epilátorom tényleg évekig bírta (körülbelül 5-8 év), a bennem kialakult bizalom és márkahűség végett így az utánpótlás is tőlük került ki (jóllehet alaposan körbenéztem más márkák kínálatában is).

A speciális felületű kerámiából készült epilálófej gyengéden megragadja még a legfinomabb szőrszálakat is. A minden eddiginél gyorsabban forgó tárcsák (2200 fordulat/perc) minden korábbi készülékünknél gyorsabb szőrtelenítést tesznek lehetővé. Az ergonomikus S alakú markolat egyszerű és maximális irányítást biztosít, továbbá a természetes és pontos mozgásnak köszönhetően jobban elérheti a teste minden részét. A beépített lámpa (opti-light) segít a legkisebb szőrszálak észlelésében és eltávolításában. Nedves és száraz opció: fürdés vagy zuhanyozás közben is használható. Az akkumulátornak köszönhetően akár 40 perc vezeték nélküli használat.
További termékleírás a Philips honlapján.


A szett egyébként az epilálófejen kívül tartalmaz még egy, az epilálás kényelmetlen érzését enyhítő masszírozófejet, továbbá egy borotvafeltétet és arra való formázófésűs rátétet, egy tisztítókefét, valamint egy szövetzsákot, ami praktikus lehet utazáshoz. A borotvafej nekem egyébként nem volt elsődleges szempont, nagy ritkán használom csak, de néha valóban kimondottan jól jön.

Számomra a kerámiatárcsa újdonság volt, ami elviekben hatékonyabban távolítja el az apró szőrszálakat és ugyan az éppen kibúvó darabokat ez sem ragadja meg, meglepően hatékony már az 1 mm-es szálakkal szemben. A bőrömet nem nyúzza vagy irritálja, persze használat után minimális pirosodás tapasztalható. A világítás előnyös (amit egyébként ha nem szeretnénk használni, ki is lehet kapcsolni), de nem minden esetben hasznos. Értem ezalatt, ha bizonyos szögben tartom a készüléket, nem úgy világítja meg a szálakat, hogy azokat jobban észre lehessen venni. Egyébként két sebességfokozattal rendelkezik, én általában a nagyobb fordulatszámot szoktam használni.

A vezeték nélküli alkalmazás kényelmessé teszi, az S alakú formatervezés azonban nekem nem mindig áll kézre - pontosabban epilálás közben igencsak kényelmes, de ha egy kézben próbálom megfordítani, félek, hogy kiesik a kezemből. Az akkumulátora egyébként jó, sokáig bírja, egy feltöltéssel a két lábszáramat és hónaljaimat is legalább egyszer, ha nem többször végig tudom szőrteleníteni. Az alján található kis aksi ikon pedig bőven a teljes lemerülés előtt jelez.

Egyetlen hátránya talán, hogy hosszú távon kicsit melegszik. Sokan pedig arra panaszkodnak, hogy hangos, bár ez utóbbi engem nem zavar, max nem hallgatok közben semmit, csak fejhallgatóval :D Összességében szerintem hatékonyan és viszonylag fájdalommentesen távolítja el a szőrt, szóval valóban megéri az árát, ami viszont áruházanként igen eltérő. Nekem anno az Euronicsban sikerült kedvezménnyel 17.600 ft-ért megvásárolnom, amit jó befektetésnek tartok, amennyiben valóban több évig használható majd a készülék.

Ti próbáltatok már epilátorral szőrteleníteni?

You May Also Like

0 megjegyzés