Balea Pórusfinomító arctisztító maszk

by - március 06, 2015
Még régen úgymond rendszeresen használtam ezt a Balea arcmaszkot, amikor problémásabbnak éreztem a bőrömet. Aztán valahogy feledésbe merült és egyáltalán nem is használtam arcpakolást. Most viszont, miután új külsőt kapott, újra felfedeztem magamnak. Arról viszont nincs információm, hogy az összetevőkben történt e némi változás. Parfümöt, szilikont és parabént mindenesetre nem tartalmaz, a denaturált alkohol viszont viszonylag elöl helyezkedik el az összetevőlistában.

'A cinket tartalmazó arctisztító maszk hatékonyan eltávolítja az elhalt hámsejteket és mattítja a bőrt. A fehér agyag felszívja a felesleges zsírt. A cink hatékony az irritációkkal szemben, csökkenti a bőrproblémákat és megnyugtatja a bőrt. A hialuronsav és tejfehérje hidratálja a bőrt. Kíméletességét bőrgyógyászati tesztek igazolják.'


Fehér agyaggal és cinkkel, minden bőrtípusra

Az arcmaszk krémes, már-már habos állagú, így nagyon könnyű kipréselni a zacskóból és egyenletesen eloszlatni az arcon. Egyébként még mindig nem igazán kedvelem az ilyen zacskós kiszerelést, mert pazarlásnak tartom a benne maradó mennyiség miatt - viszont ebből most elég gazdaságosan lehet kisajtolni. A felkenéskor erőteljes alkoholos szag érződik, ami nem meglepő az előkelő helyen szereplő denaturált alkohol miatt, cserébe viszont nem tartalmaz parfümöt. A maszk viselése közben pedig már szerencsére egyáltalán nem is érezni. Engem rövid ideig minimálisan csípni szokott, holott elvileg nem érzékeny az arcbőröm. De konkrét irritáció nem lép fel és nem pirosodok ki tőle.

Körülbelül 15-20 percig érdemes fent hagyni, addigra az arcpakolás mattá válik, olyan, mintha megkérgesedne. Az eredmény pedig elég meglepő: egységes, feszes és sima arcbőr, és a pórusokat is valóban összehúzza és finomítja. Persze sajnos nem hosszú távon. A kis mitesszerekre is hatással van, de azért csodát nem kell várni tőle (sem). A felesleges faggyút hivatott felszívni, cserébe pedig szárít. Én 1-2 hetente használom, ha úgy érzem, egy kis extra segítségre van szüksége a bőrömnek. Ár-érték arányban számomra verhetetlen: a kiszerelés ugyan nem praktikus, de a 2x8 ml teljes áron 249ft-ba kerül.

Ti időnként használtok valamilyen arcpakolást?

You May Also Like

4 megjegyzés

  1. Szia! Én a Freeman csokis arcpakolást szoktam használni. De ez a Balea-s nagyon felkeltette az érdeklődésemet; szerintem ki is próbálom majd. :)

    VálaszTörlés
  2. Pár ilyen Baleásat már próbáltam, de most ezt is ki fogom! :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt is használom, illetve még kb fél éve fedeztem fel a holt-tengeri testvérét, úgyhogy én felváltva szoktam. :)

    VálaszTörlés
  4. Vettem ilyet egyszer, de nem csinált semmit :)

    VálaszTörlés