2014 legjei - kedvencei

by - január 14, 2015
Már két hét is eltelt a 2015-ös évből - bizony, tényleg így rohan az idő -, viszont úgy érzem, én most kezdem az idei évemet, úgy igazán. Tegnap végre túl lettem az államvizsgán (egyszerűen még nem tudom feldolgozni, hogy ennyi év után befejezem a tanulást és hamarosan a kezemben tudhatom a mesterképzési diplomámat), úgyhogy első dolgaim közé tartozik, hogy megpróbálok visszalendülni a blogos életbe. Köszönöm a türelmeteket, higgyétek el, már nagyon hiányzott az írás :)

Talán még nem túl késő összeírni a tavalyi év kedvenc termékeit, hogy mik is nőttek igazán a szívemhez. Kicsit nehezemre esik ilyenkor visszagondolni az egész évre, csak a pár hónappal ezelőtti dolgok uralkodnak a gondolataim felett, de próbáltam tényleg globálisan azt a 12 hónapot nézni és összeszedni a legjobbakat.


Sminkelés terén a szememet, pontosabban a szempillámat helyeztem előtérbe, ami talán nem is meglepő, ugyanis az utóbbi időben nem nagyon vittem túlzásba a sminkelést (aminek persze több oka is volt). Ennek ellenére a szempillaspirálról azért nem feledkeztem meg és előszeretettel használtam őket. Végül kettő is bekerült a kedvenc termékeim közé, valamint a Realash szempilla kondicionáló folyadék (teszt) is, aminek használata óta rengetegen megjegyezték, milyen szépek a szempilláim! Az utóbbi időben már csak heti átlag két alkalommal használom a szinten tartás érdekében, de így is rettegek attól a naptól, amikor el fog fogyni. Az Alverde Eye catcher szempillaspirál (teszt) a hétköznapokban szokott inkább előkerülni, amikor természetes hatást akarok elérni. Szépen hosszítja a pillákat, nem túl mélyfekete, de szép, valóban természetes hatást lehet vele elérni. A Catrice Better than false lashes szempillaspirált (teszt) pont az erőteljes fekete színe miatt szerettem meg, sűrű, dús szempilláim lesznek tőle a keféjének köszönhetően és extra tartós is.


A Makeup Academy Szemöldök szett (teszt) idén is bekerült a kedvenceim közé, ugyanis ha sminkelésről van szó, ez az egyik alaptermék nálam. Még mindig hihetetlennek érzem, mekkora különbséget jelent egy szépen formázott szemöldök az összhatásban. Ha már szemöldökfestés, akkor a Catrice Prime and fine higlighter-e is egyre intenzívebb használatban van, a szemöldökcsontra felvíve nagyon szép és látványos eredményt lehet vele elérni. Csodás színe és csillogása van, de még sem tolakodó. Arcon viszont még mindig csak ritkán merem használni. Ha már arc, akkor a Lovely Color mix Ásványi arcpirosítóját is meg kell említenem, amit ugyan csak nyáron kezdtem el használni (mérete miatt utazáshoz tökéletesnek bizonyult), de azonnal beleszerettem a színébe és úgy érzem, ez a kicsit barnább tónus jobban is áll, mint az eddig próbált pirosítók. Egyedüli hibájaként a tartósságát tudnám megemlíteni, valamint az se mindegy, milyen ecsettel próbáljuk meg felvinni. Ehhez a pirosítóhoz én a szintén kedvencek közé sorolható Avon Luxe Bronzosító ecsetét preferálom, ami elég tömött ahhoz, hogy kellő mennyiséget vegyen fel belőle, emellett viszont hihetetlen puha. Kis mérete és összecsukhatósága miatt utazáshoz pedig szintén nagyon praktikus darab.


Körömlakkok közül a tavalyi év abszolút kedvence a Golden Rose Galaxy 21 (teszt) homoklakk, ami nem csak hirtelen fellángolás volt, hanem a mai napig megdobban a szívem, ha előveszem. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy nálam körömlakk ilyen ütemes mértékben ritkán szokott fogyni, pedig így is csínján bántam vele. Az általam alkotott manikűrök közül voltak jól és kevésbé jól sikerültek is, a személyes kedvenceim főleg az év első feléből kerültek ki.



Remélem az ide évben sokkal több termék kerül majd az ápolási vonalról a kedvencek közé. Őszinte leszek, teljesen meglepődtem magamon, hogy 2014-ben mennyire nem találtam olyan test-, haj- vagy arcápolási terméket, amihez nagyon ragaszkodnék. Ennek egyébként egyik oka az is lehet, hogy próbálok áttérni a még több mindentől mentes dolgokra (már alapozót is így választottam!), szóval jelenleg amolyan kísérletezgetési fázisban vagyok, de remélem hamarosan megtalálom a legjobban megfelelőt mindenből.

Nektek mi a személyes kedvencetek?

You May Also Like

4 megjegyzés

  1. Gratulálok a mester diplomához. :) Én is nem rég szereztem meg a sima diplomát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Hát akkor én is gratulálok neked ;)

      Törlés
  2. Gratulálok a diplomához! :)
    Érdekelnének ezek a minden mentes termékek, az alapozó is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      A mindentől mentes nálam egyelőre 4 összetevő hiányát jelenti: szilikon, parabén (ezeket már eddig is kerültem), valamint a parfüm és (denaturált) alkohol. Legutóbb az Alverde kompakt alapozóját vettem meg (http://kremmania.hu/kremek/alverde-kompakt-alapozo), de ha kitapasztaltam, mindenképp lesz róla teszt a blogon :)
      De például új sampont épp a napokban vettem, és már kinéztem egy arclemosót is, csak egyelőre nem láttam a polcokon. Egyébként mindig krémmánián kutakodok és elsősorban a DM saját márkái között keresgélek, mert azok nekem amúgy is nagyon beváltak.

      Törlés