Smarties-es cookies recept
Ezt a sütit nagyon régóta szeretném megcsinálni, barátnőm már többször át is küldte a receptet, de csak múlt hónapban jutottam el odáig, hogy el is készítsem. Azóta ez már a harmadik adag, mivel - nem meglepő módon - hamar nagy kedvencünk lett. Mikor először olvastam a receptet, azonnal apróbb módosításokat eszközöltem rajta. Például a cukormennyiséget nagyon sokalltam, több, mint kétszer ennyit írt az eredeti recept, így lecsökkentettem. Még pedig milyen jól tettem, ugyanis így is kellően édes! Először kipróbáltam kakaópor nélkül is, de számomra azzal az igazi.
Hozzávalók:
A margarint alaposan kikeverjük a kétféle cukorral (természetesen simán csak kristálycukor is használható). Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekavarjuk. Én a végén kézzel szoktam összegyúrni, ekkor áll össze egységes masszává, amiből kisebb golyókat gyúrunk, majd tenyérben kilapítjuk és sütőpapiros tepsire helyezzük a korongokat. 175 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, a sütőből kivéve pedig hagyjuk a tepsin kihűlni őket - ekkor egy kicsit megkeményedik, ezért nem szabad túl sokáig sütni, különben nagyon kiszárad. Esztétikailag nem nyújt valami szép látványt, de ennél a sütinél nem is ez a lényeg. Fémdobozban sokáig friss marad, bár erre nem igazán lesz szükség, ugyanis elég hamar elfogy :) Arra viszont készüljünk fel, hogy tömény és hatalmas kalóriabomba. Egyébként én nem smarties-t használok hozzá, hanem a Lidl-ben kapható csokoládés drazsét, ami pont 150 grammos kiszerelésben kapható, de bármilyen más hasonló drazsé megteszi.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg margarin
- 5 dkg barnacukor
- 5 dkg kristálycukor
- 1 darab tojás
- 20 dkg liszt
- 2 dkg keserű kakaó
- 2 kávéskanál sütőpor
- 15 dkg smarties/csokidrazsé
A margarint alaposan kikeverjük a kétféle cukorral (természetesen simán csak kristálycukor is használható). Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekavarjuk. Én a végén kézzel szoktam összegyúrni, ekkor áll össze egységes masszává, amiből kisebb golyókat gyúrunk, majd tenyérben kilapítjuk és sütőpapiros tepsire helyezzük a korongokat. 175 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, a sütőből kivéve pedig hagyjuk a tepsin kihűlni őket - ekkor egy kicsit megkeményedik, ezért nem szabad túl sokáig sütni, különben nagyon kiszárad. Esztétikailag nem nyújt valami szép látványt, de ennél a sütinél nem is ez a lényeg. Fémdobozban sokáig friss marad, bár erre nem igazán lesz szükség, ugyanis elég hamar elfogy :) Arra viszont készüljünk fel, hogy tömény és hatalmas kalóriabomba. Egyébként én nem smarties-t használok hozzá, hanem a Lidl-ben kapható csokoládés drazsét, ami pont 150 grammos kiszerelésben kapható, de bármilyen más hasonló drazsé megteszi.
4 megjegyzés
Nyami <3
VálaszTörlésAaaa, nagyon jól néz ki :D
VálaszTörlésJuj de jól néznek ki. :D
VálaszTörlésNagyon guszta :)
VálaszTörlés