Arcápolás

by - május 28, 2012
A kevesebb néha több. Így vagyok az arcápolásnál is, nem használok túl sokféle terméket, mert feleslegesnek tartom. Ennyi nekem pont megfelelő. Az archoz tartoznak az ajkak is, de erről egy külön posztban már volt szó.


Lépésről lépésre, hisz fontos a sorrend!
Első lépésként elengedhetetlen a mindennapos arctisztítás. Mostanában az aktuálisan használatban lévő szappant használom erre a célra. Jelenleg Dove van, ez sajnos arcra nem a legmegfelelőbb, kicsit szárít. De van itthon két másik szappan, amik tesztelésre várnak. Általában naponta kétszer mosok arcot, de este mindenképp.


Ez után következik a tonizálás. Pár hónapja kezdtem el használni az Alverde Clear Iszapos Arclemosó Tonikot. Nem mondom, hogy sokkal kevesebb mitesszerem lenne, de összehúzza a pórusokat, a gyulladt bőrt pedig hamar megnyugtatja, valamint engem mattít is. Ami nálam lényeges szempont, hogy nem szárítja a bőröm (az előző Avonos arctonikommal ellentétben). Natúrkozmetikum és az ára is baráti, így valószínűleg ezentúl ezt fogom újravenni.


Nagyon tetszik az illata is. Használat előtt fel kell rázni, mivel az agyag leülepszik az aljára, ettől lesz barnás színű a folyadék. Valamiért nekem egy kicsit mindig több jön ki a flakonból, de lehet csak én vagyok a béna, mert nem nagy a kiöntőnyílás. De így is sokáig elég egy flakonnal.

Harmadik lépés pedig a hidratálás. Jelenleg az Avon Naturals Gránátalma Bőrvédő Arckrém van használatban. Az illata miatt hamar megszerettem és a hatásával is elégedett vagyok. Nem túl zsíros krém, inkább vizes állagú, az én kombinált arcbőrömnek pont megfelelő. Hamar beszívódik. Télen reggelente használtam, most már viszont este kenem be vele az arcom, mert egy idő után kifényesedik tőle a homlokom, ami napközben nem mutat jól. Ezen kívül viszont nincs semmi problémám, teszi a dolgát, még ha nem erőteljesen is, de hidratál. Párjaként említhető az Avon Naturals Gránátalma Arcradír, amit hetente egyszer-kétszer használok. A radírozógyöngyből/szemcséből lehetne egy kicsit több benne, de céljának megfelelő, leszedi az elhalt hámsejteket.


Heti rendszerességgel használom a sokak által ismert Balea Tisztító Maszkot Cinkkel. Ezt kizárólag közvetlenül hajmosás előtt szoktam felkenni, mert állandóan összekenem vele a hajtövem. Egy tasakban két külön adagnyi pakolás van, de nekem még ennek a fele is elég az arcomra, így egy csomagolásban található (2x8ml) mennyiség elegendő négy alkalomra is (problémásabb esetekben én is felkenem az egész adagot). Sajnálom, hogy nem gyártanak tubusos kiszerelést, mert sokkal kényelmesebbé tenné a procedúrát. Ezeken kívül pedig egy puha sörtéjű fogkefe van a segítségemre, ami jól kitisztítja a pórusokat.


Az ápoláshoz vehető még az Essence My Skin Tinted Moisturizer színezett hidratáló, mivel nem egy alapozóról van szó. Értelemszerűen reggelente használom, de erről később lesz egy önálló teszt (még csak nemrég kezdtem el használni).

You May Also Like

3 megjegyzés

  1. Húgom arcával is csodákat tett a fogkefe :O előtte nagyon patis és mitis volt, viszont miután elkezdte használni a fogkefét arctisztításhoz,olyan szép baba bőre lett :) .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő milyen sűrűn használja? Az enyém még sajnos elég messze van a bababőrtől :P :(

      Törlés
  2. ezt az Avonos hidratálót szívesen kipróbálnám, mert nekem is kombinált bőröm van, lehet rajtam is segítene, de most annyi hidratáló van itthon, hogy nem akarok újat venni, szóval még várat magára :D

    VálaszTörlés