2013 legjei - kedvencei

by - január 04, 2014
Az egyetlen probléma ezzel a bejegyzéssel, hogy nagyon nehéz összeszedni az abszolút kedvenceket, mivel picit máris nehéz visszaemlékeznem, miket is használtam az év első felében - hiszen leginkább azok maradnak meg bennem, amit az év második felében vettem igénybe. Persze akadnak annyira jó és kitartó dolgok is, amiket tényleg egész évben használtam. A szépségápolási termékeken kívül a ti kedvenc bejegyzéseitek sem maradhatnak el, amire a legtöbbet kattintottak az évben. De először is lássuk, hogy a 2013-as évben mik voltak a számomra legkedvesebb beauty dolgok!


Haj- és testápolás


Minden kételkedés nélkül az Alverde hajvaja, ami abszolút a szívemhez (és leginkább a hajamhoz) nőtt idén a hajápolók közül. Ez a hajápoló vaj teljesen olyan, mint bármelyik Alverde testvaj, legalábbis állagra és hatásra, bár az összetevői természetesen azért eltérnek, mégis csak egy hajápolóról van szó. Nélküle borzalmasan szálkásodásra hajlamos a hajvégem, tehát leginkább a hiányát érzékelem, ha napokig nem használom, sprőd és nem kellően hidratált a hajam.

Tudom, hogy már régi limitált kiadás, de én tavaly tavasszal kezdtem el használni a Balea fügés-csokis macaronos tusfürdőjét, amit egyszerűen imádtam az illata miatt. Szerencsére még sikerült vennem párat belőle, amikor még volt, így egy még bontatlanul vár a szekrényben, de egyszerűen eddig még nem volt szívem elhasználni :$ Nem mehetek el szó nélkül az Alverde Karácsonyi limitált kiadású testvajtrióját mellett sem, ami szintén az illata miatt vett le a lábamról, de a hidratálóhatása is a szokásos Alverde tastvaj minőséget hozza, pihe-puha bőröm lesz már közvetlenül használata után.


Smink


A Catrice Infinite Matt alapozót és a Balea színezett hidratálót külön külön is imádom (az árukról már nem is beszélve, mindkettőhöz 600-700ft-ért jutottam hozzá akciók keretén belül), de most a nyár elteltével a Balea színezett hidratálója túl sötét, az alapozó pedig még túl világos lett volna, így arra jutottam, összekeverem a kettőt egy tégelyben. Egy kisebb mennyiségben sikerült is a megfelelő árnyalatot kikevernem. A hatás pedig tökéletes, gyönyörű fedés, egész napot moccanás nélkül kibír, és csak minimálisan fényesedik át egy teljes munkanap után. Picit nehézkés viselni, de nem túl fullasztó.

Év elején szemfestékek közül a MUA mono szemhéjpúdert preferáltam, mert nagyon könnyen és gyorsan lehet vele szemsminket készíteni és ez óriási előny a sietős reggeleken. Az utóbbi időben azonban hanyagoltam a teljes szemfestést, inkább csak spirált használtam, viszont rászoktam a MUA szemöldökpalettájára, ami többszöri próbálkozás után nagy kedvencem lett.

Egyre több szájra valót is használtam, de ez még inkább kísérletezési fázisban van. Hol rúzst, hol szájfényt vettem elő, így ezek közül egyet sem emelnék ki. Viszont egy kalap alá venném a sminkkel a lakkokat is, ezek közül már nem nehéz kiválasztani a number one-t. Egy évig kerestem a tökéletes burgundi körömlakkot, amit a Max Factor Burgundy Crush személyében leltem meg. Egyszerűen csak áradozni tudok róla, számomra ő a nagy ő (persze csak a lakkok közül ;) ).

Kis kitérőt tennék még az ecsetekhez, ugyanis szót érdemel még az ecotools pirosítóecsetem is, ami a napi használat mellett is kiválóan tartja magát, hihetetlen puha és szépen lehet vele felvinni a por állagú (kompakt) pirosítót. Komolyan élvezet vele az archoz érni!


Ékszer/Kiegészítő


Nem is hittem volna, hogy lesz olyan ékszerem, amit évszaktól függetlenül hordani fogok, de ez a háromszöges nyaklánc ilyennek bizonyult. Fantasztikus áron jutottam hozzá és annyira tetszik ez a design, hogy szinte mindig ez után nyúlok. Ráadásul nagyon sok stílushoz is passzol, így az sem okoz gondot, ha éppen egy elegánsabb inget/blúzt veszek fel, vagy netalántán egy basic ruha összeállítást dobok fel vele. Ráadásul már párom is megbékélt vele :) Érdemes még megemlítenem egy SIX-es bogyós-gyöngy szerű fülbevalót (ez nem szerepel a képen), amit a C&A-ban vásároltam másik két pár fülbevalóval (hihetetlen, mindössze 250ft-ért!) és ha kontyot készítek, általában ezt teszem a fülembe. Szolid, de nőies és kifinomult darab, már rég óta szerettem volna ilyet és nem ártana még beszerezni más árnyalatból is.


Top 5 bejegyzés - a Ti kedvenceitek!


Csak azok a bejegyzések közül választottam ki az első ötöt, amiket tavaly írtam, mivel az abszolút elsők között olyan poszt is szerepel, ami még korábban lett közzé téve (azaz 2012-ben). Pontosabban összesen hat bejegyzés került ide, ugyanis az ötödik helyen kettő holtversenyben állt. A Manikűrvadász elég népszerű (bár ebben szerepet játszhat a inlinkz kód is a bejegyzés végén), ugyanis az ötből négy helyen szerepel. Úgy látom, azaz a statisztika arra utal, hogy szeretitek a körmös bejegyzéseket :)



Nektek mi a személyes kedvencetek?

You May Also Like

8 megjegyzés

  1. jó volt olvasni ezt a bejegyzést és még jobb volt látni, hogy a nail club bejegyzésed népszerű volt tavaly :)

    viszont azok a szavak vagy szövegek, amiket aktív linkké tettél nagyon rosszul olvashatóak, mert nagyon-nagyon világos rózsaszín, amit kiválasztottál hozzá :(
    (roni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm és köszönöm az észrevételt is! Érdekes, nálam teljesen jól látszik, de úgy néz ki, ez monitor függő, így egy kicsit sötétebbet választok helyette :)

      Törlés
  2. Ennek a körömlakknak mesés színe van :)

    VálaszTörlés
  3. ezek közül nekem csak az Alverde karácsonyi hármas testvaja van meg, nagyon szeretem, tegnap is azt használtam. :) viszont az Alverde hajápoló vajas posztod elkerülte a figyelmem. O.o nagyon szuper lehet, kapni még? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem olyan rég még láttam a DM-ben, szerintem még nem szűnt meg, úgyhogy gondolom lehet még kapni :)

      Törlés
    2. Jó lenne, ha lenne. :)

      Törlés
  4. A fügés-csokis tusfürdőt én is imádtam, de nagyon! :) Legszívesebben megenné az ember, olyan isteni az illata :D Van egy ugyanilyen háromszöges nyakláncom is, és amikor megrendeltem, én sem gondoltam volna, hogy ennyire fogom szeretni. Tényleg mindenhez illik! :)

    VálaszTörlés
  5. Szuper poszt vol! A nyaklànc rettenetesen tetszik. :)

    VálaszTörlés