Nyaralás - pakolás az útra

by - június 21, 2013
Holnap indulunk nyaralni, ezért egy ideig nem leszek net közelben, persze pár posztot azért időzítettem nektek. Az idei úti cél nem tengerpart, hanem Prága. Bár tőlünk jóval északabbra van, a megfelelő ruha illetve szépségápolási darabok ugyanúgy fontosak egy ilyen városnézős körútra is. Ezért gondoltam, összeszedem azokat a dolgokat, amit mindenképp érdemes magunkkal vinni. Minimálisra kell vennem a figurát, ugyanis nem kocsival megyünk, tehát nem áll szándékomban feleslegesen cipelni.


Hiába van nyár, ugyanúgy gondolni kell a hűvösebb napokra is, tehát a sok lenge ruha mellé érdemes betenni egy hosszúnadrágot és pulcsit is, valamint valami eső elleni védelmet, legyen az esernyő vagy esőkabát (utóbbi praktikusabb, ha túrázásra vennénk a fejünket). Mióta egyszer úgy jártam, hogy majd megfagytam júniusban egy kirándulás alkalmával, azóta inkább cipelem a meleg ruhát is, de olyan vacogást soha többé! A másik véglet a tűző nap, az egész napos sétálás mellett elengedhetetlen megóvni magunkat a káros napsugárzástól: naptej, szalmakalap, napszemüveg. Bárhova is megyünk, a nyár elengedhetetlen kellékei, hogy ne égjünk le és ne kapjunk napszúrást. A megfelelő, kényelmes cipő választása is nagyon fontos, ha egész napos sétát tervezünk, ne egy tűsarkúban tegyük azt és ne feledkezzünk meg a váltócipőről sem. A ruhaneműk tárgyalását én ennyiben ki is meríteném és áttérnék a szépségápolási termékekre.

Ilyenkor jobban szeretek kisebb termékeket vinni a nagyok helyett, hiszen nem fogok úgysem elhasználni egy egész tubussal belőlük és akkor minek cipeljek háromszor-négyszer annyit, ráadásul a helyet is foglalják. A legtöbb drogériában már lehet kapni konkrétan utazásra szánt kis kiszerelésű dolgokat, legyen az tusfürdő, sampon, vagy akár testápoló és frissítő törlőkendő. Alternatív megoldás az erre a célra szánt műanyag flakon szett, amibe a sajátunkat tudjuk átönteni - ez leginkább a repülővel utazóknak lehet praktikus, aki csak kézipoggyászt visz magával. Engem ezek a mini flakonok amúgy is vonzanak, de szerencsére a Nivea napon kaptunk pár hasznos dolgot is.


Az univerzális megoldások nem minden esetben a legjobbak, én személy szerint nem hiszek a tusfürdő-samopon kettő az egyben feliratnak, ezért külön viszek sampont, sokszor még balzsamot is - aki tengerpartra utazik, annak pláne fontos a sós víz miatt a haj megfelelő ápolása. Viszont ha valami sokoldalúan alkalmazható, mint az Alverde testvaja, ami szinte bárhova kenhető, akkor ez a pici tégely igencsak praktikus, ráadásul tényleg pár plusz termék cipelését megspóroljuk magunknak. A törékeny dolgok nálam ki vannak zárva. Parfümöt nyáron amúgy sem igazán használok, de máskor is ha utazok, inkább a testpermetet választom, ami akár még frissítő hatással is lehet ránk a nagy melegben. Győződjünk meg arról, hogy a flakonok, tubusok jól zárnak e, jártam már úgy, hogy valami kifolyt, szerencsére a neszesszer nem ázott át, de elég bajos lehet, ha valami ráfolyik a kedvenc ruhánkra.

Akkor pontosan mik is landolnak ilyenkor a csomagomban? Kizárólag csak a legfontosabbak. Ha ezek nem maradnak itthon, akkor már nem lehet túl nagy probléma.
  • fogkefe, fogkrém
  • tusfürdő
  • sampon és balzsam
  • arctonik (+vattakorong)
  • dezodor
  • testpermet
  • testápoló
  • ajakápoló
  • naptej
  • epilátor (én borotva helyett ezt viszem)
  • körömvágókészlet
  • fésű, hajgumi és csat
  • kézfertőtlenítő (vagy törlőkendő)
  • gyógyszerek, sebtapasz, egészségügyi dolgok
  • (és persze törölköző, az mindig legyen nálunk!! ;)

Szerintem azon kevés lányok közé tartozok, aki nem hajlandó lakkokat és lemosót is cipelni, ezért már eleve festés nélkül indulok útnak. Egy kis átlátszó alaplakk és kész, hiszen nem sok minden kevésbé esztétikus, mint a lepattogott körömlakk. Még a lábamon sokáig bírni is szokta, de most ott is kicsit lemezesen válik fel a köröm, ezért jóval sérülékenyebb :( bár nemrég hallottam lakklemosó kendőről, amit legközelebb lehet be fogok szerezni és akkor átértékelem a helyzetet. Még a sminkkészletem is egy színezett hidratálóban vagy púderben és pirosítóban merül ki, a meleg miatt az arcom abszolút nem igényli a különböző kenceficéket.

Ti mit visztek magatokkal mindenképp a nyaralásra?

You May Also Like

6 megjegyzés

  1. Én is kis kiszerelésű dolgokat szoktam vinni, amik néhány napig kitartanak. Ha hosszabb időre utaznék valahova autóval vagy busszal (ilyen nem szokott előfordulni), akkor vinnék csak nagyot.

    VálaszTörlés
  2. jó volt olvasni a bejegyzést, és egyet értek, ilyenkor ne cipeljünk plusz dolgokat magunkkal, és inkább válasszuk a kisebb kiszerelést. :)
    Jó nyaralást!

    VálaszTörlés
  3. Én is egyet értek, mindenképpen kis kiszerelés a célravezető. Bár idén nem megyek nyaralni, fesztiválozni viszont igen, és oda is így fogok pakolászni.
    Jó nyaralást kívánok! :)

    http://glitterfingersss.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  4. Jó utat! :)
    Szerintem sem érdemes túlkomplikálni. Én tipikusan az utolsó percben kapkodó emberke vagyok, valami kulcsfontosságú dologról mindig megfelejtkezem, de feleslegeseket bezzeg rakok. Egyszer nagyon túlszámítottam magam, feleslegesen cipeltem el sok mindent. Sminknél tényleg csak az alapok kellenek, ruháknál pedig mindig a kedvencei landolnak a táskában.

    VálaszTörlés
  5. Kellemes nyaralást kívánok nektek, Prága gyönyörű szép, mi októberben megyünk ki újra. :) Ha busszal/vonattal utazom, akkor én is mindig mini kiszerelést cipelek magammal, jövő héten viszont szerencsére kocsival utazunk, különben nem tudom, hogy pakolnék össze két hétre?! :DD

    VálaszTörlés
  6. Én viszek lakkot és lemosót is. :D A lemosót egy pici üvegcsébe töltöttem át, amit szállodából szermányoltam, ici-pici kiszerelésű tusfürdős tégely. :D Amikor megláttam már tudtam, hogy jól fog jönni például erre. :D
    Ha 2-3 napra megyek valahova, akkor én is mindig pici kiszerelésű dolgokat viszek magammal van mindenből picim 8http://thimmykevilaga.blogspot.hu/2012/10/utazo-kozmetikumok.html), amikor kifogynak a tubusok utántöltöm őket, de egy hétre már rendeset szoktam vinni. 2-3-4 napra tudok kevés cuccot pakolni, de ha egy hétre megyek mindig elszalad velem a ló, és mindenféle dolog landol a neszeszerben... :$ Jó könnyű úgy pakolni, ha kocsival megy az ember. =)

    VálaszTörlés