eBay-es 'beauty blender'

by - június 23, 2013
Nem is tudom milyen név is illetné meg a legjobban ezt a beauty blender-re hajazó rózsaszín kis sminkszivacsot. Mindenesetre számomra beauty blender marad, még ha nem is tökéletes hasonmása az eredetinek, bár nincs összehasonlítási alapom - kinézetre megegyeznek. Rengeteg színben és több formában is kapható, nekem személy szerint ennek az alakja jobban tetszik. Sajnos az eladót, akitől én rendeltem, már nem találom, de az eBayen 'beauty blender' néven keresve rengeteget találtok (például innen is olcsón, 1.30$-ért lehet rendelni, csak itt a színt nem lehet kiválasztani).


Szárazon nagyon tömött, első tapintásra még keménynek is nevezhető, legalábbis egy alapozószivacshoz képest. Viszont ha víz éri, megduzzad és kellően puha lesz. Párszor érdemes átnyomkodni a folyó víz alatt, hogy megfelelően megnőjön, viszont fontos, hogy tökéletesen kinyomkodjuk belőle a felesleget, különben az arcunkhoz érve kifolyik belőle, tönkretéve vele az alapozást. Tehát első lépésként mindenképp nedvesítsük be a szivacsot a megfelelő használathoz. Eleinte féltem erőteljesebben megnyomni, mi van ha tönkremegy (lásd az essence szivacsok, mindenhol azt olvastam, egyből elszakadtak), de nem kell ezeket annyira félteni, elég strapabíró anyagból készültek - eddig nem történt meg a baj, bár nem használom napi szinten. A használata nagyon egyszerű és szerintem sokkal szebb eredményt lehet vele elérni, mint egy sima sminkszivaccsal. Én a kézfejemre szoktam nyomni az alapozót, amiből egy pumpálás bőven elegendő. Úgy vettem észre, ez is egy pozitívuma a beauty blendernek, hogy kevesebb alapozó is elég a tökéletes fedéshez. Tehát a kézfejemről viszem fel, picit hozzáérintem, hogy egy kevés festéket vegyen csak fel, majd onnan ütögető mozdulatokkal viszem fel az arcra. A kerek, széles vége tökéletes a nagyobb felületekre, a kicsi, csúcsosabb pedig például a szem alatti vagy az orr melletti zugokba. Egy szó mint száz, imádom ezt a kis eszközt, ami megkönnyíti a sminkelést, nekem nagyon bevált. Ráadásul a krémes pirosítóhoz is tökéletes, nagyon szépen lehet felvinni vele, ami eddig nekem mással nem sikerült. Egyetlen problémám ezzel a szivaccsal, hogy a kimosása kifog rajtam. Nem tudom, én bénázok e el valamit, de egyszerűen képtelen vagyok teljes mértékben eltávolítani róla a maradék alapozót, hiába mosom ki azonnal, vagy később (bár tény, hogy nem speciális sminkecset tisztító folyadékot használok).

Ti milyen eszközzel viszitek fel az alapozót?

You May Also Like

5 megjegyzés

  1. Nekem is ilyenem van, olyan eladótól rendeltem, akinél nem lehetett színt választani, de rózsaszínt kaptam (és eddig mindenki a környezetemben,aki ebay-ről szerezte be). Nagyon szeretem, bár időhiány miatt ritkábban, mint szeretném. Szerintem tökéletesen kitisztítani egy idő után már nem lehet, ahogy egyre többször érintkezik alapozóval, próbáltam simán vízzel és babasamponnal is (sminktisztítót nem veszek kifejezetten emiatt), de ettől függetlenül ugyanúgy működik, csak látványra nem a legszebb már.

    VálaszTörlés
  2. Már egy ideje keresem, hogy mi is ennek a kis "csodának" a neve, na most megvan :)) köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Én is gondolkodtam már rajta, mikor bejött az Essence verzió, de igazából szeretek kézzel alapozni.

    VálaszTörlés
  4. Dijat kaptál tőlem: http://fairyland088.blogspot.hu/2013/06/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés