Do it yourself - Képkeret

by - február 19, 2014

Múlt héten még ki akartam használni az utolsó igazi pihenős napokat, hiszen most már elkezdődött egy újabb félév, megint szorgalmi időszak van. Egyik délelőtt nagyon rám jött a rendezkedhetnék, igazából a szobámat akartam átrendezni, de ismét konstatálnom kellett, hogy csak ebben a formában jó a bútorok elhelyezkedése, tényleg így tökéletes, ezért ezt annyiban hagytam. Viszont takarítás közben ismét a kezembe került egy régen készített fényképkeret, amit anno lécből eszkábáltam össze saját kezűleg. Nem egy nagy munka, megfelelő fűrésszel (amivel pontosan 45°-os szögben lehet fűrészelni) könnyen levághatók a megfelelő méretű lécek, s csak össze kell ragasztani a darabokat. Akkoriban sajnos nem végeztem elég precíz munkát, így a ragasztó az illesztéseknél igencsak látszik, de annyi baj legyen.

Falra akasztható volt, így még kis kampó is van belecsavarozva, de szerencsére ez lehajtható, s mivel ezt most a komódra terveztem, így nem zavar a kilógó akasztó, de a későbbiekben akár megint használható faliképként is (teljesen univerzális). Nem egy nagy dolog, de gondoltam ismét a szobám dísze lehetne. A natúr fakeret ugyan meglehetősen passzol a szobámhoz, mivel fenyőbútoraim vannak, most mégis fehér festék után nyúlva új külsőt adtam neki. Mostanában nagyon vonzanak a fehér szobakiegészítők, ezért is gondoltam a képkeret renoválására.


Fehér akrilfesték - Hobbibolt, 570ft

A műveletnek nincs túl nagy eszközigénye, csupán néhány dologra van szükség: ecset, egy tál az ecset mosásához (én erre egy üres műanyag, margarinos dobozt használtam), akrilfesték és természetesen a képkeret, amit saját magunk is könnyen elkészíthetünk. Az akrilfesték vizes bázisú, így egy vizes ecset segítségével nem volt túl nagy munka szépen lefesteni a kész keretet, nincs szükséges hozzá kézügyességre. Két vékonyabb, vizesebb réteget kapott először, majd másnap átmentem rajta egy vastagabb réteggel, így pont olyan lett, mint amilyenre vágytam - még mindig látszik a fa erezete, de már erőteljesen, egységesen fehér a keret. Már csak az volt a kérdés, hogy milyen képet rakjak bele. Gondolkoztam, hogy három fényképemet kellene kinyomtattatni fotópapírra, de aztán megláttam az asztalomon a kidobásra ítélt Joy és Glamour újságot (nem szoktam megtartani őket, hiszen általában csak a kuponos időszakban veszem meg őket).. így gyorsan végiglapoztam, majd kiválasztottam a három megfelelő képet és voilá, kész is az egész!


Ti szerettek kreatívkodni, régi dolgokat felújítani?

You May Also Like

5 megjegyzés

  1. Igen és ez a képkeret is tetszik :) Jó ez a hármas felosztás!

    VálaszTörlés
  2. De jól néz ki!
    Álatlában kivágom azokat a reklámokat, amik tetszenek, de csak gyűjtögetem. Mostmár kedvet kaptam a barkácsoláshoz!! :)

    VálaszTörlés