Balea hajbalzsam füge- és gyöngy kivonattal

by - december 27, 2013
'Selyemfényű hajbalzsam füge- és gyöngy kivonattal, tartás nélküli, fénytelen hajra. Nem tartalmaz szilikont.'
Gondoltam a Balea Professional samponok és balzsam után kipróbálom az olcsóbb kategóriába tartozó termékcsalád közül ezt a hajbalzsamot is. Hosszas gondolkodás után nem is tudom igazán, miért pont erre esett a választásom, hiszen rengetegféle van, az utolsó pillanatban azonban mégis őt kaptam le a polcról.


A flakon kialakítása nem túl szerencsés, nekem kicsit instabil, bár csak a polcon szokott felborulni :) a nyílása megfelelő méretű, így könnyen a tenyerünkbe nyomhatjuk a kívánt mennyiséget. A balzsam gyöngyházfényű, picit hígabb, de mégis krémes állagú. Ebből adódóan könnyű eloszlatni a hajon, én körülbelül 5 percig szoktam magamon hagyni. Már a lemosása után egyből érződik a simább haj, szárításnál pedig sokkal kifésülhetőbb. Mégsem táplálja eléggé a hajat (bár lehet csak az én száraz, szálkás hajvégeimen nem segít), persze nem is hidratálóhatást, hanem fényt ígér. Sajnos ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, egyszerűen sosem látom a különbséget (nekem sajnos elég fénytelen a hajam, bár hajmosás után még úgy ahogy szép). Az illatát viszont muszáj kiemelnem, hiszen annyira finom! A régi limitált kiadású csokis-fügés macaron-os tusfürdőre emlékeztet, így aki egyszerűen csak könnyen kifésülhető, kellemes illatú hajat szeretne, annak ajánlom ezt a balzsamot. Árban pedig szokás szerint verhetetlen, 300ft-ért kapunk 300ml finomságot. Örülök, hogy kipróbáltam, bár nem ő az igazi balzsam számomra, az illata miatt lehet, újra fogom venni.

Ti ismeritek ezt a Balea terméket? Milyen balzsamot használtok?

You May Also Like

12 megjegyzés

  1. Válaszok
    1. Igen, de egyébként az első sorban pont benne van, hogy szilikonmentes ;) én már egy ideje csak ilyen hajra valókat veszek :)

      Törlés
  2. Ági: annak kell lennie, nekem a régebbi barackos hajbalzsamom is szilikonmentes. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi :) :)
      most már vennem kell balea terméket :) állítólag jobb mint az alterra :)

      Törlés
    2. Nekem pont egy Balea a kedvenc samponom és balzsamom , ami göndör hajra való.

      Törlés
  3. Én ma vettem meg a Dove Nourishing Oil Care balzsamot, meg a pakolást, a sampont ajándékba kaptam. Ez kifejezetten száraz, durva tapintású hajra van. Elég jókat írnak róla krémmánián, remélem nekem is beválik. :)

    VálaszTörlés
  4. Én balzsamot nem használok, viszont ugyanebből a "termékcsaládból" nekem a sampon és a hajpakolás vannak meg, és az illatukért egyszerűen odavagyok! Bár nem értem, hogy a füge mellett hogy lehet valaminek "gyöngy" illata :) Amúgy nem tudom, én ennyi pénzért nem várok soha sem csodákat, nekem teljesen megfelelnek, ahogy vannak, elégedett vagyok velük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem vártam sokat tőlük, ennek ellenére elégedett vagyok vele :) egyébként szerintem nincs gyöngy illata, csak gyöngykivonatot tartalmaz :)

      Törlés
  5. Nem pont ezt a fügéset, de a termékcsalád másik - ha jól emlékszem cseresznyés- változatát próbáltam, nem sok termék van amit nem használok el de ez köztük volt!! Nagyon rosszul viselte a hajam azt a pár alkalmat amikor azzal mostam. Kezelhetetlen, száraz, sprőd lett tőle. Akkor azt hittem a szilikonmentesség miatt a hajam de azóta próbáltam más mentes termékeket és azoktól nem lett ilyen rossz állagú.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez sampon volt? Mert a samponját én sem mertem kipróbálni, abból maradok a Professional vonalnál :)

      Törlés
  6. Én ezt a sampont és balzsamot használom már régóta, nagyon szeretem :]

    VálaszTörlés
  7. Lehet ezt kipróbálom, most úgyis sampon és balzsam után nézelődök. :)

    VálaszTörlés