Túrós stangli recept

by - november 07, 2012

Úgy döntöttem, ma ismét egy kicsit pihenek, de nem akartam haszontalanul tölteni az egész napomat, ezért nekiálltam sütni. Pár hete leltem rá erre a receptre, és mivel oda vagyok az ilyen jellegű kis sós süteményekért, azonnal el akartam készíteni, de hol sajt, hol túró nem volt itthon. Na de ez a problémám mára megoldódott, úgyhogy nagy örömmel álltam neki a végtelenül egyszerűen elkészíthető rágcsálnivalónak. Az eredeti recepthez képest csak a só mennyiségét csökkentettem.

Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás sárgája és egy kis reszelt sajt a tetejére

A hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük pihenni (én pár órát hagytam állni). Ha eleget pihent, egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a tojás sárgájával és megszórjuk a reszelt sajttal. Apró, keskenyebb csíkokra vágjuk és sütőpapíros tepsire helyezve 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 25perc alatt aranysárgára sül, ekkor ki is lehet venni a sütőből és készen is vagyunk. Egy ekkora adagból két nagy tepsinyi finomság lesz.


A konyhában már sütés közben is isteni illatok voltak. Nagyon könnyen és a hűtőben állást leszámítva gyorsan elkészíthető kis receptről van szó. Az íze pedig.. hát mindenképp érdemes kipróbálni, ha szeretitek a sós-túrós péksüteményeket :) Megy is a receptkönyvembe! Most pedig egy bögre tea és a süti társaságában végre megyek olvasni.

You May Also Like

7 megjegyzés