Wish for beauty
Beauty & lifestyle blog

1/19/2019

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% szérum

A The Ordinary márka igen népszerű és nem hiába, ugyanis nagy hatóanyagtartalmú termékeket kínál kedvező áron. A márka termékeinek többsége illat- és irritáló összetevőktől mentes és nincsenek tesztelve állatokon. Már nagyon régóta szerepelt a listámon a The Ordinary már-már ikonikusnak mondható széruma, a tavaly év elején írt esti arcápolási rutinom posztban is említettem, hogy mindenképp szeretném beszerezni a C vitaminos (Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%) társával együtt. Hosszas gondolkozás után végül a Skinsmart oldalán rendeltem meg őket, ez tűnt árban ugyanis a legmegfelelőbbnek, ráadásul budapestiként éltem a személyes átvétel lehetőségével, megspórolva a postaköltséget. A honlapon egyébként ajánlom figyelmetekbe a 'használat' fül alatti leírásokat is, ugyanis az általam rendelt két szérumot például pont nem szabad egy rutinban alkalmazni, mivel a niacinamid befolyásolhatja a C-vitamin hatását.


‘Nagy mennyiségű, 10% niacinamide-ot (B3-vitamint) és 1% Zinc PCA-t tartalmazó szérum a bőrhibák ellen és a faggyútermelés kiegyensúlyozására. ’

A 30 ml-es üvegcse papírdobozban kerül hozzánk, rajta nem túl sok információval. A design puritán, de a szemnek kellemes fajta letisztultság jellemzi. A csavaros kupak egyetlen hibája, hogy a szérum hajlamos a csavaros részre kiülni és rászáradni, így néha megnehezítve annak letekerését. Az adagolást a pipettás vég segíti, ami abszolút jól működik, könnyen lehet vele cseppenteni. Én a tenyerembe szoktam egy nagyobb cseppet nyomni, amit inkább tapogató mozdulatokkal viszek fel és pár perc alatt teljesen be is szívódik, ezután jöhet a hidratálókrém az esti arcápolási rutinomban. A friss sebekkel egyébként óvatosan, azt hajlamos csípni, ezen kívül azonban semmilyen irritációt nem tapasztaltam. Nem is csoda, az összetevői gyönyörűek, szinte valóban csak a hatóanyagokat tartalmazza, illat- és színezékmentes. Az átlátszó, minimális illattal rendelkező szérum állaga egyébként híg, de nem vízszerű, minimálisan ragacsos.

A pattanások kialakulásával szemben valóban hatásosnak bizonyul, mióta használom, nagyon ritkán jelennek meg, de akkor is csak az apróbb fajta, ami hamar el is múlik. Magam sem tudom, mikor volt utoljára ilyen szép állapotú bőröm! Az összkép is sokkal szebb és egyenletesebb. Sajnos nekem a mitesszerekkel és tág pórusokkal nem tud mit kezdeni, erre a problémára nem nyújt megoldást, de a faggyútermelést valóban kordában tartja. A szérumhoz én még 1990 ft-ért jutottam hozzá, azóta azonban már 2290 ft-ért lehet megvásárolni, de még ez is igen kedvező ár egy ilyen hatóanyagokkal teli termékért. Ráadásul 4 hónap alatt, napi használat mellett a harmada fogyott el, így körülbelül egy évre elegendő a 30 ml, szóval igen gazdaságos is. Összességében zsíros/kombinált, pattanásos bőrre mindenképp ajánlani tudom!

Ti használtok valamilyen szérumot bőrhibák ellen?

1/12/2019

Instant szerelem - Reserved

Rájöttem, hogy egyrészt nem szabad online nézelődnöm, mert azonnal rengeteg minden megtetszik az üzletek kínálatából, amire nem is feltétlenül van szükségem, mégis nagy késztetést érzek rá, hogy beszerezzem. Másrészt viszont, ha ezekből listát készítek, valamelyest megnyugszom és sokkal reálisabban át tudom gondolni, valójában mi is az, ami csak a marketing miatt fészkelte be magát a tudatomba és mire van ténylegesen szükségem. Tehát a webshopok összességében számomra remek lehetőséget nyújtanak, hogy megfontoltan döntsek és elkerüljem az impulzus vásárlást.

Az ackiók kecsegtető felirata azonban egy kicsit frusztráltabbá teszik a vásárolót olyan értelemben, hogy nem szívesen marad le az ember egy remek lehetőségről. Egy kicsit én is így éreztem, amikor a Reserved webshopjára keveredtem és megláttam a téli leárazást, ennek ellenére úgy tűnik, még így is egy rövid és egész átgondolt listát sikerült összeszednem instant szerelem néven.

Szürke sál
Rózsaszín pomponos sapka
Nektek mi szerepel a kívánságlistátokon?

1/07/2019

Goodbye 2018, Hello 2019

Bevallom, annak ellenére, hogy szerettem volna megírni, most nem álltam neki olyan könnyen ennek a bejegyzésnek - és nem azért, mert nem kedveltem 2018-at. Talán épp ellenkezőleg, valahogy nem éreztem szükségét, hogy lezárjam, lezártnak tekintsem az évet.


'Those who are free of resentful thoughts surely find peace.' Buddha

Azt kell mondjam, egy igazán fantasztikus évet tudhatok magam mögött, ami főként az utazások miatt lesz emlékezetes számomra. 2018-ban összesen 7 országban jártam és mindegyik utazás különleges volt számomra valamiért ♥ csodás helyekre juthattam el, amiért hihetetlen hálás vagyok. De szerencsére egyébként is rengeteg boldog pillanatot köszönhetek az évnek és ami talán a legfontosabb, újra megtanultam az apró dolgokat is értékelni az életben.

Ennek értelmében (és mert alapvetően egy elég pozitív személyiségnek tartom magam) a pozitív mantrát, hozzáállást igyekszem ebben az évben még inkább erősíteni magamban. Tekinthetjük ezt akár újévi fogadalomnak is, ami elég tágan értelmezhető, de éppen ezért könnyebb sikerélményt elérni, ami még inkább motivál és visz előre. Egyébként is hiszem, hogy nagyon sok múlik a hozzáálláson és először magunkban kell helyre rakni mindent. Meg kell tanulni elengedni azokat a dolgokat, amelyek mérgezik a mindennapjainkat. Ugyan sokat kellett dolgoznom az elmúlt időben ezen, de meghozta gyümölcsét és nem sok ennél jobb érzés van, mint ilyen nyugodtan kezdeni a 2019-es évet!

Szeretnék minden kedves olvasómnak nagyon boldog új évet kívánni!