EcoTools 5 darabos ecsetkészlet

by - március 20, 2014
Ha már úton van a második EcoTools csomagom, épp ideje lenne írnom az elsőről - arról már nem is beszélve, hogy megint jó ideje lógok nektek ezzel a bejegyzéssel. Ugyan egy első benyomásos poszt már volt róla, de hosszabb használat után mindenképp szerettem volna még szót ejteni róluk. Eleinte elég kritikus és szkeptikus voltam, hogy egy ecsetet netről rendeljek. Úgy gondoltam, csak jobb lenne élőben látni, esetleg megtapogatni, de sok üzlet és drogéria körbejárása utána az ára miatt végül csak az eBay győzött. Aszerint álltam hozzá, hogy ha minőségileg nincs kifogásom ellene, az sem érdekel, eredeti e vagy sem. Ez az én történetem, hogyan is kezdtem el normális ecsetet használni sminkeléshez.


A csomag tartalma öt darab arcra és szemre való ecset (ebből a szemöldök/szempilla fésűre nem térnék most ki, ugyanis azt nem is használom), valamint egy összetekerhető, utazáshoz nagyon praktikus ecsettartó.

1. Blush Brush - Arc/pírecset: arcpirosító, bronzosító felviteléhez.
Az általam legtöbbször használt ecset, de még így is kifogástalan állapotban van. Hihetetlen puha, fantasztikus vele az archoz érni, mégis tartós és masszív. Maximium pár szál hullhatott ki belőle, de igazából nem is emlékszem, hogy ez megtörtént volna. A szőrök csupán annyira állnak szét, amennyire a képen látszik - szinte semennyire. Kompakt pirósítóhoz használom és egyszerűen imádom.


2. Eyeliner Brush - Tusecset: zselés tus felviteléhez.
Mivel nem zselés tust használok, ezt a szemöldököm formázására fogtam be. Szépen felveszi a kellő mennyiségű festéket és nagyon könnyű vele a megfelelő ívet megfesteni, a MUA szemöldökpalettámmal együtt nagyon jól teljesítenek. A pirosítóecsethez hasonlóan puha és finom a szőre.

3. Concealer Brush - Korrektorecset: korrektor felviteléhez.
Korrektor híján ennek megint más funkciót találtam, mégpedig a szemöldökalap felviteléhez használom. Ennek az ecsetnek már erősebbek a szálai, ezáltal pedig tömörebb, de a keményebb állagú krémes szemhéjalaphoz egyszerűen tökéletes.

4. Eye Shading Brush - Szemhéjárnyékoló ecset: szemhéjfesték felviteléhez és összedolgozásához.
A korrektorecsethez hasonló, bár annál rövidebbek és puhábbak a szálai. Az általam használt szemhéjfestéket viszonylag könnyen fel lehet vele vinni (bár van olyan, amihez még mindig applikátort használok). Néha még sajnos akadnak problémáim, persze ez nem az ecset hibája, hanem az én tudásom hiánya :) Ennek ellenére ő sem kivétel a többi alól, könnyen és szépen lehet vele dolgozni.

A szemhéjárnyékoló ecseten kívül az összeset hetente, kéthetente mosom, előbbit természetesen minden alkalom után. Az ecsetek tisztítását ne hanyagoljuk el, ugyanis a bőrünknek nem tesz jót, ha megfeledkezünk erről a lépésről. A mosás és rendszeres használat ellenére kiváló állapotban vannak az ecsetek, a minőségével én teljesen elégedett vagyok és félelmeim ellenére úgy tűnik, bírják is a strapát - ezen felbuzdulva mertem megrendelni a következő készletet is.

Ti milyen ecseteket használtok?

You May Also Like

5 megjegyzés

  1. Nagyon hasznos volt, én is ezt az ecsetkészletet néztem ki magamnak már egy jó ideje, és nagyon vacilálok, hogy most megrendeljem-e, vagy sem, jöhet-e vagy sem, megéri-e vagy sem.

    VálaszTörlés
  2. Én nem rég kaptam kézhez a Real Techiques ecseteimet, és imádom őket. Soha semmi pénzért nem válnék meg tőlük .:)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is megvan ez a kis ecsetkészlet, meg a kisebb tesója is, nagyon szeretem őket :]

    VálaszTörlés
  4. Én a Coastal Scents ecsetjeit használom, nagy megelégedéssel, imádom az egész csomagot, úgy ahogy van. :)
    Egyébként jelöltelek egy TAG-re, remélem nem gond. :)
    http://petalsintheashes1.blogspot.hu/2014/03/ismerj-meg-jobban.html

    VálaszTörlés