Work for it!

by - október 20, 2013
Mivel engem nagyon inspirálnak a másoknál olvasott ilyen jellegű bejegyzések, ezért gondoltam, ha már jó múltkor egy kicsit szó esett az étkezésről, legyen szó a testmozgásról is. Az egészséges étkezés mellett természetesen nem elhanyagolható a folyamatos testmozgás sem és nem csak nyáron, amikor mindenki álom bikinialakot akar pár hét alatt. Ahogy étkezésnél a mértékletességen, itt a hangsúly a folyamatosságon van.


Kicsi korom óta rendszeresen mozgok, rengeteg mindent kipróbáltam (például kosarazás, ju jitsu, táncoltam is évekig, csak hogy néhányat említsek), de a mazsorettnél ragadtam le, így hetente kétszer másfél óra próbám van - és ezek sokszor kőkemény próbák, nem csak tengünk-lengünk, hanem igazán kifáradunk, alaposan megmozgatnak minket. Nyáron abszolút kielégítette a mozgási kényszeremet a napi kétszeri próba és biciklizés is, utóbbit nagyon megszerettem és nagyon sajnálom, hogy ősszel nem igazán lehet sokszor biciklizni az eső miatt. De most, hogy ismét csak heti két próbánk van, egyáltalán nem érzem elégnek, így ismételten elkezdtem az itthoni edzéseket. (Annyit még megsúgok, anno még úgy sem volt elég, hogy felvettem testnevelésnek a step-aerobicot, ami plusz másfél órát jelentett hetente.)

Itthon főleg a fenék- és hasizmokra koncentrálok, ez a kettő, ahol igazán rám férne az izmosodás (egyébként a próbák nálam leginkább egy kardio edzéssel érnek fel). De mit is takarnak az itthoni edzések? Nekem ami teljesen bevált, az Rubint Réka 4x20 perces videója (Napi 20 perc önmagadért, 2008), amivel négy különböző izomcsoport mozgathatunk meg, úgy mint: felsőtest, comb, csípő és fenék, valamint has. Mostanában ezekből naponta, két naponta a csípő és fenék részt szoktam csinálni, a 20 perces has videó helyett pedig egyelőre egy 5 perces rövid videót csinálok, ugyanis ettől nagyon elszoktam - itt is látszik, mennyire elhanyagoltam magam az utóbbi időben. Ha ezt nem érzem elégnek, inkább megcsinálom még egyszer, de természetesen könnyebb ezt két külön alkalommal, mint egybe lenyomni a 20 percet.


Mostanában, még ha este jövök is haza egy igazán hosszú nap után, hihetetlen lelkesedéssel kezdek el tornázni, mert tudom, hogy van eredménye és egyszerűen élvezem az egészet. (Múltkor például tanulás közben csináltam, így semmi kifogásom nincs arra, hogy kihagyjam az edzést.) Ezeken kívül szeretnék még beszerezni egy ugrálókötelet, hiszen jó alternatívája lenne a futásnak, amit a fájós térdemmel nem igazán tudok 'űzni'. Valamint mostanában szemezgetek a mások által megosztott különböző videókkal, nemrég egy Dance Aerobic-ra leltem, amit helyhiány miatt nem biztos, hogy tudok majd csinálni, de érdemes lehet kipróbálni azoknak, akik nem bírják rávenni magukat a célzott erősítésre. A leglényegesebb persze, hogy mindenki találja meg a számára ideális mozgásformát! Egy olyan gyakorlatot, amit nem szeretsz végezni, úgy sem fogod sokáig csinálni, hamar feladod. De ha élvezed, amit csinálsz, esélytelen, hogy kifogásokat keress!

Képek forrása: még több inspirációs képért kattints ide vagy ide.

Ti rendszeresen mozogtok? Mit sportoltok?

You May Also Like

5 megjegyzés

  1. Imádom ezeket a bejegyzéseket, nagyon inspirálóak! Nekem is a 20 perc önmagadért videó vált be a legjobban Rubint Rékától, amikor nagyon bele voltam lendülve az edzésbe volt, hogy végig csináltam mind a 4 izomcsoportot, most már nagyon leengedtem, biztos nem lennék rá képes. De újult erővel kezdek neki megint az edzéseknek, amihez nagy löketett adott most ez a bejegyzésed, köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt most jó volt végig olvasni, hogy ne adjam fel. :) Én is szoktam Rékázni, illetve hetente egyszer van egy másfél órás röpi edzés, ami eléggé megizzaszt (bár, jövő héten valószínű ki kell hagynom, mert a kezem kezdi megadni magát és bedagadt, fáj.) Illetve ehhez még hozzá jön heti három tesi óra, ami - a tanárnak köszönhetően - szintén fárasztó. De tényleg jól jött most ez a bejegyzésed. Majd ha néha kicsit alább hagy a lelkesedésem, elolvasom ezt és tovább fogok folytatni. :)

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem Réka 20 perces videóit (egyedül a kislány idegesít, amikor már századszorra látod..), egy télen keresztül erre edzettem. Azóta kipróbáltam mást is, spinning (imádom), hot iron (ez volt az első sport amitől tényleg látványosan lettek izmaim kb 1 hónap alatt), jóga (sokkal hajlékonyabb lettem), és most futok, amit szintén imádok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavaly télen én is 3-4 hónapon keresztül aktívan csináltam Réka videóit, aztán egyszer lebetegedtem, ugye nem volt erőm semmihez és úgy ennyiben is maradt a dolog.. a spinninget már én is terveztem kipróbálni, az egyetemen szerencsére van erre lehetőség igencsak olcsón, úgyhogy ha következő hónapban minden jól megy, kipróbálom én is :3

      Törlés
  4. Örülök, ha inspirálóan hatott rátok ez a bejegyzés, hiszen pont ez volt a célom, mivel nekem is sokat jelent, ha hébe-hóba kirak valaki ilyen posztot ;)

    VálaszTörlés