Social networks - Bloglovin & Facebook

by - március 19, 2013
A google nemrég jelentette be a hírt, miszerint július elsejétől megszűnik a Google Reader. Már most elég nagy a felháborodás, amit teljesen jogosnak érzek. Engem is teljesen meghökkentett a dolog, már éppen örültem, hogy lassan elérem a 150-es feliratkozott olvasók számát - ami számomra egész szép ki szám, ugyanis nem tartozok a 'nagy halak közé'. De gyorsan új megoldás után kellett néznem és két olyan lehetőséget választottam, amiken már amúgy is gondolkoztam, de ez a hír adta meg az utolsó lökést. Az oldalsávban mindkét követési mód elérhető (ahol persze ott vannak az eddigiek: pl. twitter is) és remélem azért az a kevés állandó látogatottságom nem fog megszűnni és mindenki átvészeli ezt az apró kis nehézséget :)


1. Bloglovin
Mindenki számára elérhető egy igen gyors regisztráció után, amit facebook felhasználó fiókkal is lehet, de aki nem szeretné összekötni a kettőt, annak ott van az e-mail címes opció (Sign up with email). Így egy csokorba tudjátok szedni azokat a blogokat, amiket rendszeresen olvastok. Ráadásul a regisztráció után a Google Reader-rel követett blogokat egy az egyben importálni lehet a Bloglovinra (Import from Google Reader), így nem kell egyesével az aktuálisan olvasott blogokat felvenni a listátokra. Nekem nagyon szimpatikus a felület és igen felhasználóbarátnak tűnik.

KÖVESS BLOGLOVIN-ON


2. Facebook page
A facebook oldalt már pár hónapja mérlegelem, van e rá igény vagy esetleg teljesen felesleges. A Blogger Olvasó jövőbeli megszűnése viszont teljesen jogossá tette az elkészítését, ezért szombaton végre elindult a blog facebok oldala is. Az emberek nagy részének van facebook profilja, így szerencsére sok mindenkihez eljuthatnak majd a legfrissebb posztok.

KÖVESS FACEBOOKON-ON

You May Also Like

2 megjegyzés