Vis Plantis testradír yerba mate tea kivonattal és monoi olajjal

by - május 02, 2020
A testradír számomra nélkülözhetetlen eleme a szépségápolási rutinnak, amit hetente egyszer-kétszer, elsősorban a lábamon használok. Nem csak, hogy a száraz bőr állapotán javít azonnal, de a benőtt szőrszálak, a gyulladt szőrtüszők kiküszöbölése érdekében is érdemes rendszeresen eltávolítani az elhalt hámsejteket. Én azokat a testradírokat preferálom, amelyek érezhetően leszedik az elhalt hámréteget, erre pedig kiváló alternatívát nyújt a Vis Plantis cukros testradírja.


’A Vis Plantis testradírjai cukrot, sót és természetes olajokat tartalmaznak. A cukor és só hámlasztó hatású, serkentik a vérkeringést, míg a természetes olajok hidratálják a bőrt és simává, rugalmassá teszik azt. A yerba mate tea stimulálja, míg a monoi olaj hidratálja a és puhítja a bőrt, így az bársonyos és rugalmas lesz.’

A csomagolás az egyszerű, de nagyszerű alapelvet követi, nekem kifejezetten tetszenek a Vis Plantis termékek egy sémára épülő motívumai. A 200 ml-es tégely kézre áll, jól zár, a kupak alatt pedig fémfólia védi a testradírt. Alapjaiban véve nagyon hasonlít a Green Pharmacy testradírjához, ennek viszont nem annyira olajos a bázisa, a cukorszemcsék kisebbek, valamint sót is tartalmaz mellette. Valahogy homogénabb az egész, könnyű eloszlatni a bőrön, nem hullik le felesleg használata közben. Kiválóan radíroz, nem sérti fel a bőrt, de azért érzékeny bőrűeknek nem ajánlanám.


Számos ápoló összetevőt, mint szójababolajat, sheavajat és kókuszolajat (monoi olajat: tiarévirág szirmai kókuszolajba áztatva) tartalmaz, amik már radírozás közben hidratálják a bőrt, mégsem marad utána kellemetlen olajos érzés, csak ápolt, puha bőr. Különlegessége a maté tealevélben rejlik, ami nem csak friss, 'zöld' illatot biztosít a terméknek, de a benne lévő koffein miatt ráadásul élénkítő hatással bír. A testradír egyébként vegán - és itt megsúgom, a krémvarázs webshopban már külön menüpont alatt megtalálhatók a vegán termékek - és 97%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz, míg szilikontól és parabéntól mentes.

Összességében tehát a testradír jól végzi a dolgát, miközben valamelyest hidratálja és azonnal puhává varázsolja a bőrt. Az illata számomra nagyon kellemes, leginkább a frissen nyírt fűre emlékeztet, az állaga, szemcsék mérete pedig egyszerűen tökéletes.

Ti milyen testradírt használtok?

You May Also Like

1 megjegyzés

  1. Én eddig Rituals-os és The Body Shop-os testradírt használtam, azokat nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés