Goodbye 2016, Hello 2017

by - január 01, 2017
Sokszor mondják új év, új lehetőségek, és én ennek súlyát sose éreztem még ennyire, mint most. Ugyan jelenleg semmi hatalmas cél nem lebeg a szemem előtt - pontosabban igen, de azokat inkább hosszabb távlati célnak mondanám, semmint 2017-es tervnek. Ennek ellenére idén tényleg szeretnék kizökkenni a mókuskerékből és megtörni a szürke hétköznapok monotonitását. Valahogy most tényleg azt érzem, 2017 más lesz, mint az eddigi évek. Teszek érte, hogy más legyen!

(képek forrása: pinterest.com)

Épp ideje búcsút mondani az óévnek, de újfent csak keresem a szavakat és különben is, egy év igencsak hosszú idő, nehéz pár sorral lefedni ekkora időtartamot. Szeretek ilyenkor kicsit rendet rakni a fejemben, habár a szokásos évi személyes összefoglaló most elmarad, inkább a jövőre koncentrálnék. Ugyan szívesen emlékszek vissza az elmúlt hónapokra, pillanatnyilag főleg a jövőben rejlő lehetőségeket látom és azt hiszem, ez jelenleg tökéletesen meg is felel számomra.

Jóllehet nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, kivételesen megragadom az alkalmat és írásba foglalom, milyen apróbb célokat tűztem ki magam elé a 2017-es évre:

- félmaraton: mindenképp szeretnék továbbra is futni és egy kicsit komolyabban venni a dolgot: év végére célom a félmaratoni táv lefutása
- 30 új könyv elolvasása: ugyan imádok olvasni, néha tényleg meg kell erőltetnem magam, hogy ne a kedvenceimet olvassam újra és újra, ezért ezt is egyfajta kihívásnak tekintem
- 5 új város felfedezése (legalább 1 külföldi)
- javítani az időbeosztásomon: hiszem, hogy arra van időnk, amire szánunk, így csak rajtam múlik, hogyan szervezem meg a napjaimat, az egész évemet
- blog életre keltése (sok-sok új bejegyzés)

És akkor hogy egy kicsit a blogról is szó essen, ha már a céljaim között is szerepel. Nem szeretnék magyarázkodni, egyszerűen úgy alakult ez az év, hogy ennyire háttérbe szorult a Wish for beauty. Most viszont ugyanazt érzem, mint tavaly ilyenkor: az elszántságot és alkotási vágyat. Állandóan azon kattog az agyam, milyen új posztok szülessenek és azokat milyen módon tálaljam. Tele vagyok energiával és kreativitással, ami fantasztikus érzés és már nagyon hiányzott. Amiért pedig hihetetlen hálás vagyok és szeretném majd valahogy megköszönni nektek, hogy ti, olvasók, így is itt voltatok velem és lassan ugyan, de együtt haladtunk előre. Remélhetőleg idén újra elárasztalak bennetek tartalmas bejegyzésekkel és sikerül túllendülni ezen az átmeneti üresjáraton!


Szeretnék minden kedves olvasómnak sikerekben gazdag boldog új évet kívánni!

You May Also Like

4 megjegyzés

  1. Mennyi rose gold szépség :) Kívánom, hogy az év további részében is maradjon meg benned ez a lelkesedés. Tetszenek a céljaid, könyvekből van már kiszemelt, vagy majd ami jön? Na meg a városoknál is érdekel, hogy mi alapján választod őket ki, miért pont oda, ahova. Vagy ez is még a "jövő" zenéje? :) BÚÉK! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Könyvekből van már pár kiszemelt, ellentétben a városokkal, itt még nincs semmi konkrétum - egyszerűen csak nyitni szeretnék az új felé, ami mostanában kicsit nehezemre esett.

      Törlés
    2. Mik azok a könyvek, ha szabad tudni? :) Úgy olvasnék, de nincs semmi ötletem, hátha inspirál a "listád" :)

      Törlés
    3. Épp tegnap fejeztem be Ken Follett-től Az ígéret földjét, nekem nagyon tetszett, pont az ilyen stílusú írásait szeretem! Most egy több történetből álló könyvet, az Ajándékba adlak-ot fogom elkezdeni. Ami pedig egyelőre még tervben van, az A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt, és régóta vadászom már Lesley Downer Az utolsó ágyas c. könyvét is :) de persze szeretnék még Stephen King-től is olyanokat olvasni, amik eddig kimaradtak és új írókat is megismerni - úgyhogy ha van valami tipped, szívesen látom ;)

      Törlés