Sunday spa at home

by - január 22, 2017
Eddig valahogy mindig bűntudatom volt, ha nem valami produktívat csináltam itthon, hanem egyszerűen csak pihentem - holott tudom, néha ilyen is kell. Aztán rájöttem, elsősorban a szépségápolásnak köszönhetően tudok igazán kikapcsolni anélkül, hogy közben ne arra gondoljak, mennyi más elintézendő dolog vár rám. Szóval tökéletes megoldásnak bizonyult az újonnan kialakított vasárnap esti relaxációs rutinom, amelynek köszönhetően lassan megtanulok ténylegesen lazítani.


Egy ideje már csak zuhanyzok, pár perc alatt általában le is rendezem a dolgot, ha éppen nem mosok hajat. Így mivel mással is kezdhetném a spa estét, mint egy habos forró fürdővel, amiben jelenleg a Lush The Comforter habfürdője van segítségemre. A csodás rágógumi illatú (és hasonló színű vizet eredményező) tömb habfürdőből elég egy nagyobb darabot a folyó vízbe morzsolni és máris élvezhetjük az óriási habot. Sajnos az illat nem tartós, de legalább nem szárítja a bőrömet. Ilyenkor kivételesen képes vagyok 10-15 percet is ázni a vízben, miközben magazint olvasok vagy zenét hallgatok (legutóbb például Agnes Obel-t hallgatva sikerült igazán ellazulnom). Jelenleg tusfürdőként az Yves Rocher vörös áfonya és mandula hab- és tusfürdő van bevetésen, ami a 2016-os karácsonyi kollekció része. Illata azonban nem kimondottan ünnepi, gumicukorra emlékeztető, édeskés, egy csöppnyi fanyarsággal. Ezután még az Yves Rocher mandarin-citrom-cédrus testradír cukorszemcsékkel szokott előkerülni, ami radírozó hatása mellett olajos bázisa révén ápolja is a bőrt. Általában ez idő alatt szoktam elintézni a sarokápolást is, amihez egy kétoldalú sarokreszelőt használok.

A relaxációs fürdőzés után jöhet az arc- és testápolás. Ilyenkor szeretek olyan termékek után nyúlni, melyeknek mélyebb ápoló hatása van, vagy valamiért egy kicsit időigényesebb használni. Az igazán hideg időszakban a Yamuna Téli álom testvaja van használatban még hétköznap is, ami fűszeres illatával és nehezebb állagával kitűnő választás. Ha pedig tényleg extra ápolásra van szükségem, a Yamuna Téli álom masszázstömbét vetem be a lábszáramra és a sarkamra egyaránt. A tápláló shea vaj, méhviasz és szójaolaj miatt ugyan réteget hagy maga után, reggelre azonban pihe-puha bőrt eredményez. Alapvetően nem vagyok egy arcmaszkos típus, de a Dr. Organic Bioaktív csigagél hidratáló arcpakolás hamar a szívemhez nőtt - nem is feltétlen a hidratáló hatása, hanem inkább bioaktív csigagél tartalma miatt, mely erős sejtöregedés gátló hatású és valóban, látványosan jó hatással van az arcbőrömre.


Számomra a vasárnap esti spa tökéletes lezárása az olvasás. Talán nincs is jobb, mint bebújni az ágyba és elővenni az aktuális olvasmányt. Előtte pedig még a kézápolásra is sort szoktam keríteni, mikor éppen melyik kézkrémmel. Ennek kiegészítéseként pedig az Alverde körömápoló krémmel tartom kordában a száraz körömágybőrt, amire jelenleg igen nagy szükségem van.

Nektek mi teszi tökéletessé a relaxációs 'én időt'?

You May Also Like

0 megjegyzés