Tus tipp

by - február 28, 2013
Sokat gondolkoztam régen, hogy a fekete szemhéjtusom mellé vegyek valamilyen színeset is, legalább egy aranyat vagy barnát. Persze, mint minden mást, ezt is csak halogattam, amit mostanra nem bánok: ugyanis egyik nap eszembe jutott, hogy a sminkjeim között akad egy régi filces szemhéjtus, ami már nem fog, de tudtam én, hogy jó lesz még valamire!


Az egészet azzal kezdtem, hogy a végét alaposan kiöblítettem szappanos vízzel, megszabadulva a maradék festéktől. Van nekem egy Miss Rose szemhéjpúder palettám, amit vizesen érdemes használni (nem hiába 'wet eyeshadow' a neve). Így a kissé vizes, inkább csak nedves filcet belemártottam a szemhéjfestékbe és megpróbáltam vele egy szép egyenest húzni. Az eredmény: tökéletes 'új szemhéjtus'! Persze mardosott a kíváncsiság, hogy más fajta szemhéjpúderrel is működik e, ami nem kifejezetten ilyen vizes használatú szemhéjfesték, ezért elővettem a MUA monom és azt kell hogy mondjam, azzal is ugyanolyan jól sikerült.


Persze egy nem túl pigmentált darabbal már nem működne ilyen jól, de érdemes kísérletezni. Természetesen vékonyabb vonalat is lehet vele húzni, csak gondoltam, így jobban látszik az eredmény. Szerintem ez a megoldás egy nagyon jó alternatíva arra, ha nem szeretnék sok különböző színű szemhéjtust venni, de mégis ki akarunk próbálni valami újat a megszokott fekete helyett.

You May Also Like

14 megjegyzés

  1. Már tudom is mi lesz a sorsa a rég beszáradt essence tusfilcemnek :D

    VálaszTörlés
  2. ez nagyon jó ötlet!! :D
    Nekem is van barna tusom is, de nem szeretem...a színét...unokatesóm meg folyton barna cuccokat vesz, mert illik a szememhez...>.<

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet! :)
    Nekem is van egy ilyen szemhéjtusom, ami kifogyott. Ki is fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  4. Jó ötlet! =)
    Én azóta hozzá sem nyúltam a filces tusomhoz, amióta decemberben államvizsga napján úgy megráztam, hogy kiesett a hegye és összepacázta a nadrágomat... -.-'

    VálaszTörlés
  5. klassz ötlet :) néha én is hasonlóképp használom,csak tusecsettel: benedvesítem, bele a szemhéjpúderbe, tusvonal rajzolása és voilá, kész is :)

    VálaszTörlés
  6. nagyon jó tippet adtál, úgyis van egy már használhatatlan tusfilcem :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm, örülök, ha nektek is tetszik ez a megoldás :)

    VálaszTörlés