Hajas helyzetjelentés - hajnövesztő projekt

by - február 07, 2013
Még decemberben írtam egy posztot a ricinusolaj jótékony hatásáról, amit októberben kezdtem el használni a hajamra. Akkor megígértem, hogy hajvágás után jövök egy kisebb helyzetjelentéssel. Kicsit elcsúsztam magával a vágatással, ugyanis még december-január időszakra terveztem, végül csak ma jutottam el. Ennek ellenére nem éreztem, hogy annyira el lenne szálkásodva a hajam vége, mint amennyire szokott ennyi idő után (4 hónapja volt legutóbb vágva belőle). Eléggé el volt vékonyodva, nem volt túl jó állapotban, de akkor is határozottan jobb volt, mint szokott.

Azt leszögezném, hogy az utóbbi egy hónapban nem volt ricinusolaj pakolás a fejemen, ugyanis január elején elfogyott a második üveggel is és most az új Alverde hajápoló vaját szeretném önmagában tesztelni (tehát lehetne ennél hosszabb is a hajam). Ha arról kialakult egy normális véleményem, újra neki szeretnék állni egy ricinusolaj kúrának, ugyanis én nagyon meg voltam elégedve a hatásával. Ráadásul végre hosszabb maradt a hajam vágatás után, mint az előző hajvágás során!

2012. október 7, hajvágás után | 2013. február 7, hajvágás után

Mindkét kép hajvágás után készült. Habár nem olyan jelentős a különbség, mintha a mostani hajvágásom előtti állapotot hasonlítanám össze az októberivel, de így reális. Végre gyorsabban nőtt a hajam, mint amennyire visszaszálkásodott. Nálam ilyen szerintem nagyon rég volt, vékonyszálú hajú lányként ezt a pár centit is sikerként könyvelem el :)

A ricinusolajat a továbbiakban hetente egyszer tervezem használni, az Alverde hajvajával pedig a hajvégeket fogom rendszeresen ápolni, ugyanis ez egy elég kényelmes megoldásnak bizonyult. Remélem már csak javul a helyzet és egyre kevésbé fog szálkásodni a hajam, a lelkesedésem töretlen. Tervezek majd egy posztot a hajápolási rutinomról is, ha esetleg érdekeltek vagytok benne.

Nektek mi a véleményetek a ricinusolajról?

You May Also Like

13 megjegyzés

  1. Mindig szívesen olvasok mások hajápolási rutinjáról és kísérletezek is szóval jöhet olyan poszt is. Én is elkezdtem használni a ricinust, sajnos nemrég elfogyott, de biztos,h újra fogom venni. Én olíva olajjal kevertem össze és úgy használtam. A te hajadon is látszik, h dúsabb lett tőle. :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nem lett túl sokkal hosszabb, de ha egészségesebb, akkor szerintem megéri. =)
    Én tegnap néztem mennyit nőtt a hajam a szeptemberi vágás óta. Teljesen meg voltam lepődve, hogy sokat. Majd utánaszámoltam, és rájöttem, hogy 5 hónap alatt 5 centi normális. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajvágás előtti képpel is összehasonlítottam, úgy szerintem megvolt a 8-10cm simán, ami 4 hónap alatt nálam extra növekedésnek számít :D

      Törlés
  3. szerintem van különbség, sokkal egészségesebb és fényesebb a hajad :)

    VálaszTörlés
  4. En is most keztem el majd meglattom 2 honap mulva...De sokkal szebb a hajad

    VálaszTörlés
  5. Én is szeretem, egy hónapja használom, pakolásként, hetente egyszer. Imádom, mert érzem, hogy egészségesebb a hajam. Igaz, a növekedésről még nem tudok beszámolni, mert most vágattam vállig érőre, hogy megszabaduljak az egészségtelen részektől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elérek egy bizonyos hosszúságot, lehet én is le fogom vágatni egyenesre, de még gondolkozok, hogy megváljak e a fokozatosságomtól :)

      Törlés
  6. Lassan érik nálam is egy hajas post, de a gépem megvárom mostmár vele... A ricit én heti 2x használom, de mostanában hanyagoltam, mert elfelejtettem, vagy lusta voltam felkenni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy őszinte legyek, nekem így bő egy hónap után kicsit hiányzik, bár nem a vele járó macera.. :D

      Törlés
  7. Én is sokáig használtam ricinus- és oliva olaj keverékes hajpakolást, csak sajnos egy idő után azt vettem észre, hogy nem érem el vele a megszokott hatást. Most egy Gliss Kur hajvégápolót és egy Paul Mitchell pakolást használok rá. Pár hete voltam fodrásznál és azt mondta, hogy teljesen egészségesek a hajvégeim! :D Persze ehhez valószínűleg a hennázás is hozzájárul! :)

    VálaszTörlés
  8. De jó lenne, ha raknál fel újabb, friss képeket a hajadról! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tervben van, csak most sokáig hanyagoltam a ricinus kúrát és nemrég kezdtem újra, meg ugye a vitamin komplex. Igazából úgy szeretném, hogy egy frissítő vágás után jelentkezem, de majd még kiderül.. :)

      Törlés