L'Oreal Paris Botanicals levendulás sampon és balzsam

by - május 15, 2018
A L’Oreal Botanicals termékcsalád első tagjaként a korianderes sampont próbáltam ki - annak ellenére, hogy anno a Dr. Organic korianderes samponja nem vált be -, mivel sok jót olvastam róla. Azonban az én hajamra ez a típus még mindig nem való, így helyette nagy reményeket fűztem a levendulás változathoz, ami érzékeny fejbőrre/száraz hajra lett kifejlesztve, így a samponnal együtt a balzsamot is megvásároltam a Glamour napokon 50% kedvezménnyel. Alapvetően a hajtövemnél hamar zsírosodó, de száraz végekkel rendelkező vékonyszálú hajam van, amire szerintem a legnehezebb megoldást találni.

'Kellemes illatot kölcsönöz a hajnak és az érzékeny fejbőr kellemetlen érzetének megnyugtatását is elősegíti. Természetes megoldás esszenciális olaj, szója és kókuszolaj kombinációjával. Szilikon-, parabén- és színezőanyag-mentes. A csomagolás 100%-ban újrahasznosított anyagból készül (a színezékek kivételével).'


A Botanicals család kinézete igazán impozánsra sikeredett. Egyszerű, kicsit amolyan gyógynövényes, de mégis kellemes a design. A tubusok masszívak és jól zárnak. A sampon pumpás kiszereléséért kifejezetten odavagyok, 2-3 pumpálás bőven elegendő a megfelelő habzáshoz és tisztításhoz. A 400 ml sampon - aminek állaga nem túl híg, de nem is igazán krémes - igen erőteljes illatú, már-már szúrós szagú, de számomra ez még a kellemes kategória. Száradás után körülbelül fél napig még érződik is :) A balzsam (200 ml) sokkal szolidabb ebben a tekintetben, az állaga azonban jóval sűrűbb. Fél diónyit szoktam belemasszírozni a hajvégbe, a tenyeremben maradt mennyiséget pedig elsimítom a hajhosszon. A hajtövem ugyan kihagyom, de ha nem csak a fül alatti területre kerül a balzsam, akkor sem nehezíti el a hajam.

A sampon valóban teszi a dolgát, kiválóan tisztít, használata után/közben nem érzek irritációt, valamint nem lesz olyan szénakazal a végeredmény, mint például a korianderes esetén, ugyanis mostanában hajlamos volt a hajam a töveknél erőteljesen 'szöszölődni'. A balzsam segít megőrizni a haj hidratáltságát, puhábbá teszi azt. A szálkásodó hajvégeken persze csak az olló segít, de kifésülhetőbbé teszi, valamint az összképen is javít. Mindkettő könnyen kiöblíthető egyébként, ami nem utolsó szempont.


A két termék nagyon jól működik együtt, valóban kiváló párost alkotnak. Ha mindenképp választanom kellene, a sampont emelném ki kedvencként, ugyanis végre nem csak két napot bír hajmosás után a hajam! Ugyan a zsírosodásra nem ígér megoldást, ráadásul pont, hogy száraz hajra való termékről van szó, így féltem is, ilyen téren hogy teljesít majd, de sikerült vele egy nappal kitolni a hajmosások közötti időt.

Ezek után úgy vagyok vele, hogy a teljes árát is megéri, nemhogy azt az 1000 ft-ot, amennyiért sikerült hozzájutnom. Jó szívvel ajánlom vékonyszálú hajra, és szívesen kipróbálom majd a hajmosás előtti olajat vagy hajmaszkot is, bár legjobb tudomásom szerint utóbbi nálunk nem kapható.

Ti kipróbáltatok már valamit a L'Oreal Botanicals termékcsaládból?

You May Also Like

0 megjegyzés