Esti arcápolási rutinom

by - február 18, 2018
Arcápolási téren mondhatni konzervatív vagyok, ugyanis ha egy termék igazán bevált, nehezen veszem rá magam a kísérletezésre. Az akkor aktuális arcápolási rutinomról két éve lehetett olvasni a blogon, azóta azonban szinte az összes termék lecserélődött és egy-két lépéssel ki is egészült a még mindig nem túl bonyolultnak mondható gyakorlatom.

Azt érdemes tudni, hogy inkább zsíros a bőröm és tág pórusaim vannak, azok a bizonyos napok előtt pedig hajlamos vagyok több pattanásra is, így ennek megfelelően igyekszem kialakítani a tökéletes arcápolási rutinomat. Továbbá alapvetően próbálom magam tartani a szilikon, parabén, denaturált alkohol, stb. mentességhez, de - mint ahogy majd a termékeken is látjátok majd - az utóbbi időben nem ragaszkodtam hozzá annyira szigorúan, mint eddig. Viszont igyekszem majd megint ebbe az irányba orientálódni. A koreai arcápolási rutin 10 lépéses szintjét ugyan (még) nem érem el, mondhatni ennek egy minimalista verzióját végzem el esténként az arcomon - a mihez tartás végett annak lépései alapján haladnék sorban.

1. Szemsmink eltávolítása
2. Arctisztítás
3. Hámlasztás
4. Tonik
5. Esszencia
6. Ampullák
7. Maszkok
8. Szemkörnyékápoló
9. Hidratálókrémek, emulziók
10. Éjszakai krém


Első lépés egyértelműen a sminklemosás. A szemfesték eltávolításához még mindig a jól bevált RIVAL DE LOOP olajmentes szemfesték lemosóját, pontosabban azóta ISANA márkanév alatt futó változatát használom. Én ezt a típust preferálom az olajos, tejes lemosókkal szemben. Egyáltalán nem csíp, nem irritálja a szemet és nem marad utána zavaró réteg a bőrömön. Az esetleges maradékok és az alapozó lemosásához az YVES ROCHER arclemosó kesztyűjét (teszt) vetem be, amit előzőleg csak meleg vízzel kell benedvesíteni. Tökéletesen eltávolít minden sminket és szennyeződést. Ennek ellenére ezután arctisztításként az YVES ROCHER Elixir Jeunesse Micelláris arclemosó zseléjét alkalmazom, aminek használata azonnal friss és tiszta érzetet nyújt. A sima micellás víz koncepció nekem anno nem jött be, de ezt a folyós, közben mégis zselés állagot kimondottan szeretem, ami ugyan nem habzik, de legalább érzem, hogy valamivel átmosom az arcomat. Az illata pedig egyébként lágyan tavaszi virágos-gyógynövényes, amiért én oda vagyok. Egyszóval ő is a rutinom állandó tagjává avanzsálta magát. Időnként, 2-3 naponta fizikai hámlasztóként szemcsés radírozók helyett a FOR YOUR BEUTY Konjac szivacsát veszem elő, ami az orromon és homlokomon lévő fekete mitesszerekre egész jó hatással van.

A tonikokat sok éves használat után egyszerűen meguntam és nem éreztem pozitív hatásukat, így ez a lépés az ampullákkal egyetemben nálam kimarad. Jelenleg szérumot sem használok, habár már megvan a következő kívánságlistás darab: a THE ORDINARY Niacinamide 10% + Zinc 1%, továbbá a Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% széruma is még beszerzésre szorul.


A mostanában itthon oly népszerűvé vált fátyolmaszkokkal még ismerkedési fázisban vagyok, de néha szeretek feltenni egy-egy maszkot az intenzívebb tisztítás vagy ápolás jegyében. Az arcmaszkokkal egyébként már szívesebben kísérletezek és gyakrabban váltogatom őket. Jelenlegi kedvencem a L'OREAL PARIS Pure-Clay Purity maszk, ami valóban tisztítja a pórusokat és mattítja az arcot. Egyetlen hibája, hogy iszonyat időigényes és macerás lemosni. Körülbelül egy éve épült be a rutinomba a szemkörnyékápoló a DR. ORGANIC Bioaktív kendermagolaj szemszéruma (teszt) személyében, amely öregedésgátló hatásáról ismert, így folyamatos és hosszú távú használata mellett remélem, hogy valóban segít kitolni a ráncok megjelenését.


Tulajdonképpen nálam a 9-10-es lépés igazából naponta felváltva történik, hol hidratálókrémet, hol sleeping pack-nek nevezett intenzívebb hidratáló pakolást használok, amit reggel mosok le. Ilyen például az YVES ROCHER Elixir Jeunesse Légző bőr maszkja, ami - mint egyébként a család többi tagja - regenerálja a bőrt és véd a külső káros hatások ellen, de én a hidratáláson kívül nem érzékeltem különösebb eredményt. Ellenben a DR. ORGANIC Bioaktív csigagél hidratáló maszkjával (teszt), amit a látványosabb hatás miatt jobban szerettem, azonban a zacskós kiszerelés kényelmetlen és nem higiénikus megoldás, így egye ideje hanyagolom a terméket. Mivel csak néha jelennek meg száraz foltok az arcbőrömön, ezért általában egy könnyedebb állagú hidratálókrémet választok a mindennapokra. Jelenleg az YVES ROCHER Elixir Jeunesse Légző bőr regeneráló nappali arcápolót használom esténként is, ami bőven elegendő a felszíni vízhiányra. A vizesebb textúra miatt könnyen terül és gyorsan be is szívódik, miközben kellő hidratálást nyújt a bőrömnek.

Jelenleg ezek a szépségápolási termékek kapnak helyet a fürdőszobapolcomon, melyek közül az abszolút kedvenceim az első három lépéshez tartozó sminklemosók és arctisztítók.

Nektek milyen arcápolási termékek váltak be?

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. A Nia szérum életem széruma és nagyon olcsó is, mindenképp próbáld ki, ha a bőrödnek megfelelőnek érzed leírás alapján :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyi helyen olvastam már róla, hogy tényleg segít, így nagy reményeket fűzök hozzá :) Köszi!

      Törlés