Körömlakkok őszre

by - szeptember 30, 2015
Idén az eddiginél talán még lelkesebben 'készültem' az őszre, ráadásul igen hamar elkapott ez az igazi őszi hangulat. Feltehetőleg ennek köszönhető, hogy már szeptember végén tudom, melyek is azok a körömlakkok, amiket ebben az évszakban úgymond előnyben fogok részesíteni.


A birtokomban lévő körömlakkok közül választottam ki azt az ötöt, amit a legsűrűbben fogok elővenni - vagy vettem elő már eddig is. A színek (és finisek) összeválogatása elég egyhangúnak tűnhet, de nincs mit tenni, ebben az időszakban ezekhez a meleg tónusú, barnás-vöröses árnyalatokhoz vonzódom, amik jól reprezentálják a természet színeit. A krém finis pedig még mindig a gyengém, ezen nincs mit ragozni. Bevallom, szívem szerint még egy meleg tónusú padlizsán lila lakkot beszereznék, de nem szeretek halmozni, így ez egyelőre várat magára.


#1 - Max Factor Glossfinity (155) Burgundy Crush (teszt)
A sort kezdeném is az abszolút, mindenkori első helyezettel, ami a Max Factor Glossfinity családjába tartozó Burgundy Crush nevet viselő (milyen meglepő) burgundi körömlakkja. Anno a meseszép színe csábított el, de csak Glamour napokon 50%-os kuponnal mertem megvenni. Azóta úgy vagyok vele, hogy a teljes árát is megfizetném: csodás krémes állag, szép fényesre szárad, tartós.. egyszóval tökéletes!

#2 - S.he Stylezone 329 (teszt)
Az öt közül két szempontból is kakukktojás, ugyanis ő az egyetlen, ami nem krém finisű és neki a leggyengébb a fedése is, ami a híg állagából adódik. (Én körömre két rétegben viszem fel, a stick-en azonban három rétegben láthatjátok.) Egy igazán kellemes, rezes avar színről van szó, tele apró csillámokkal, amik viszont a körmön már nem érvényesülnek.

#3 - Golden Rose Rich Color 78
Teljesen véletlenül botlottam bele neten ennek a lakknak a tesztjébe, és amint megláttam, fel is került a listámra, ugyanis idén ősszel ehhez a színhez vonzódom leginkább. Ami kifejezetten meglepett, hogy akár egy vastag rétegben is tökéletesen fed, két rétegben viszont sokkal szebb eredményt (színt) érhetünk el. Nagyon szeretem a krémes állagát, a széles lapított ecsetét és a tartóssága is kíváló. Az eddigi Golden Rose tapasztalatokból adódóan egyből a Rimmel alap- és fedőlakkommal használtam (egyszerűen tökéletes párost alkotnak!), így a hatodik napon kezdett csak kopni a körömvégeknél, addig tökéletesen bírta. Nálam versenybe szállt az év körömlakkja címért.

#4 - Rimmel Salon Pro Kate Moss (237) Soul Session
Az új Rimmel Kate Moss Nude kollekció darabja, amiből a hozzám került 237-es egy rózsaszínes nude árnyalat (kicsit olyan tüdőszínű). Egy rétegben szép fényt ad a körmöknek és így egyébként el tudom képzelni akár francia manikűr alapjaként is, két rétegben viszont már megállja a helyét. Az itt felsorolt öt lakk közül egyébként ő a legfinomabb árnyalat, amit teljes mértékben munka és iskola kompatibilisnek tartok.

#5 - S.he Stylezone 324
Szintén nem rég került hozzám ez a körömlakk, de nem volt nehéz azonnal megszeretni. Már-már inkább kávés barna, taupe, de nekem még belefér a nude kategóriába - valahol 'rosy taupe'-nak olvastam és talán ez a tökéletes meghatározás, ugyanis napfényben van benne valami plusz, ami miatt imádom. A szokásos S.he minőséget kapjuk, viszonylag híg állag, de két rétegben tökéletesen fed, gyorsan szárad és a tartósságával sincs kifogásolnivalóm.


Nektek mi a kedvenc körömlakkotok ősszel?

You May Also Like

3 megjegyzés

  1. De fura, nekem a Max Factor körömlakk raspberry blush árnyalatban van meg, de totálisan ugyanilyen színű :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom élőben lehet látni a különbséget :) Egyébként ezzel a lakkal anno tesztíráskor 'megjártam', mert ahány képet csináltam róla, annyiféle színűnek látszódott. Nehéz elkapni az igazi énjét :)

      Törlés