Balea Med ultra szenzitív arctisztító gél

by - szeptember 16, 2015
Ha már arra odafigyelünk, napközben mint kenünk az arcunkra (krémek, alapozók), miért lenne ez másképp a lemosókkal? Ennek tudatában kutattam egy olcsóbb alternatíva után és találtam rá a legújabb 'mindentől mentes' áldozatomra, a Balea Med arclemosójára. A termék nem tartalmaz szilikont, illatanyagot, illóolajokat, paraffinolajat, színezéket, valamint tartósítószert. A Balea Med vonala speciálisan az érzékeny, allergiára hajlamos bőrre lett kifejlesztve, melynél a termékek alapját egy a különösen érzékeny bőrre kifejlesztett hatóanyag komplex adja, ami amellett, hogy nyugtatja és gyengéden ápolja a bőrt, ellensúlyozza a bőrirritációt és erősíti a bőr védelmi funkcióját.


A praktikus tubusos kiszerelés (masszív puha műanyag, jól záródó kupakkal) óriási mennyiséget rejt (150 ml). Az átlátszó folyékonyabb gél állagú lemosónak a csomagolásban kicsit alkoholos szaga van, holott az összetevői között az nem szerepel. Használat közben azonban ez egyáltalán nem érződik, ilyenkor abszolút semleges és illatmentes.

'A Balea med ultra szenzitív arctisztító gél kíméletesen tisztítja az érzékeny és irritációra hajlamos bőrt. Az enyhén habzó receptúra eltávolítja a szennyeződéseket és sminket. A természetes bisabolol előkészíti a bőrt a későbbi ápolásra. A B5-provitamin megelőzi a bőr kiszáradását, és kellemes, ápolt bőrérzetet biztosít.'

Water / Aqua  ,  Glycerin h  0 0 ,  Cocamidopropyl Hydroxysultaine ti  ,  Methylpropanediol  ,  Sodium Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer ,  Sodium Chloride  ,  Panthenol v  0 0 ,  Bisabolol gy  ,  Sodium Cocoamphoacetate ti  ,  Polyglyceryl-4 Caprate eu  ,  Coco-Glucoside ti  ,  Glyceryl Oleate eo I eu  ,  Glyceryl Caprylate eo I eu  ,  Sodium Methyl Cocoyl Taurate ti  ,  Ethylhexylglycerin  ,  Citric Acid kh ,  Hydrogenated Palm Glycerides Citrate eo  ,  Tocopherol a I v  2 2 
forrás: krémmánia

Főként az esti arcápolási rutinomba épült be, reggelente nagyon ritkán használom, csak ha túl zsírosnak érzem a bőrömet. Egy nagyobb borsónyi mennyiséget oszlatok el a tenyeremben, majd alaposan átmosom vele az arcom. Minimálisan habzik, de jól tisztít, eltávolítja a napi szennyeződést és az alapozót is (erősebb sminknél, alapozónál picit nagyobb mennyiséget használok). A szememet és szemkörnyéket nem csípi - egyszer kénytelen voltam ezzel lemosni a szempillaspirált és szerencsére nem okozott irritációt -, de azért szemfesték lemosót külön használok. Friss, tiszta érzetet hagy maga után és nem szárít. Nekem tökéletesen bevált, így az újravásárlását is fontolgatom. Teljes áron egyébként 699ft-ért juthatunk hozzá, ami igencsak jutányos ár, ha a minőséget és mennyiséget is figyelembe vesszük.

Ti mit használtok jelenleg a napi arctisztításra?

You May Also Like

10 megjegyzés

  1. Most fogyott el az arclemosóm, amit szerettem nagyon, de iHerbről rendelős, szóval most másikat keresek, ezt ajánlották, ki fogom próbálni, bár én szeretem ha egy lemosó habzik szépen :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ennél egyáltalán nem hiányzik a habzás :) Sokaktól úgy hallottam, nem tisztít megfelelően, de szerencsére nekem jól teljesít, így bátran ajánlom :)

      Törlés
  2. Micellás vízzel mindig leszedem a sminkem és utána jöhet a géles lemosó. Eddig az Oriflame teafás hasonló géljét használtam, de az szárított. Azt hiszem ideje kipróbálnom ezt, hisz mindenki dicséri! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Habár inkább zsírosabb bőröm van, helyenként és időnként hajlamos arra, hogy száraz foltok jelenjenek meg. Szerencsére a lemosó napi használata mellett sem éreztem, hogy szárítaná a bőröm :)

      Törlés
    2. Nekem sajnos száraz/normál között mozog. Ezért nagyon kell figyeljek, hogy mit használok :)

      Törlés
    3. Mivel érzékeny bőrre lett kifejlesztve, szerintem száraz bőrűeknek sem árthat :)

      Törlés
  3. De érdekes, én pont ellentétes véleményen vagyok erről: csípte a szememet és alig hozta le a sminket, az alapozót nagyjából, de a sima, nappali szemsminkkel sem bírt. Nem szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többeknél is olvastam, hogy nem távolítja el tökéletesen az alapozót. Az én bőröm szereti, sajnálom, hogy neked nem vált be :(

      Törlés
  4. Szerintem is jó, én csak púdert használok, azt leviszi, utána a micellás víz meg elbánik a maradékkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy te is elégedett vagy vele :) Én mostanában ritkán használok tonikot vagy bármi mást, de direkt leellenőriztem a lemosó hatékonyságát tonikkal és arctisztító kendővel is és sem a vattakorong, sem a kendő nem lett koszos :)

      Törlés