Babylove Ultra Sensitive pelenkakiütés elleni védőkrém

by - május 06, 2015
Egy 'mindentől' mentes arckrémet kerestem és hosszas kutakodás - meg persze krémmániás ajánlások - után úgy döntöttem, adok egy esélyt a Babylove Ultra sensitive panthenolos pelenkakiütés elleni krémének. Igen, jól olvastátok, valóban egy babapopsira kifejlesztett krémet használok arcra, ami az összetevői miatt győzött meg. Ugyanis nem tartalmaz színezéket, tartósítószert, parfümöt, illóolajokat, glutént és ásványi olaj alapú összetevőket, valamint parabén és alkohol sem szerepel az összetevőlistájában. A cink-oxid tartalma miatt azonban nagy reményeket fűztem hozzá a pattanások elleni harcban. Utóbbi téren sajnos nem tett csodát, mint egyszerű arckrém azonban nagyon is bevált.


A masszív tubusos kiszerelés papírdobozban található meg a DM polcain (ugyanis a Babylove a DM babákra specializálódott saját márkája). A termékleírás szerint érzékeny és allergiára hajlamos bőrre lett kifejlesztve, továbbá enyhén és közepesen súlyos neurodermitisz esetében is használható.

A krém nagyon sűrű, így nehezebben kenhető (nedves kézzel kezelhetőbbé válik és én minden további nehézség nélkül el tudom oszlatni). Fél mogyorónyit szoktam felvinni belőle az arcomra, kizárólag este, ugyanis egy fehér réteget képez a bőrön. Bár ez annyira nem lenne zavaró, annyira testes krémről van szó, hogy csak estére tudom elviselni magamon. Alapjáraton kombinált bőröm van, a zsírosabb területek reggelre fényesebbé is válnak tőle, de egy szimpla arcmosás megoldja a problémát, szóval nem zsírosít hosszú távon. Kicsit ragacsos érzést hagy maga után, ami engem csak a kezemen zavar. A hidratálóhatása viszont számomra tökéletes. Nem is használom minden nap, csak amikor érzem, hogy apróbb száraz foltok jelennek meg az arcomon, amit a krém egy éjszaka alatt rendbe is tesz.

Összesen 100ml-hez juthatunk hozzá körülbelül 700ft-os áron, ami igencsak kiadós mennyiség, már ha arckrémként használjuk. Egyébként kipróbáltam más területekre is, de így vált be a leginkább. Hiába nincs érzékeny bőröm, jó érzés olyan krémet az arcomra kenni, ami ennyire mentes a felesleges összetevőktől.

Ti használtok valamilyen babakozmetikumot saját részre?

You May Also Like

8 megjegyzés

  1. Ezt a krémet én nem szerettem az arcomon, mivel nekem is túl nehéz volt, úgyhogy nyakra-dekoltázsra és testre használtam el, arra viszont bevált.
    A termékcsalád testápolóját érdemes kipróbálni, nagyon könnyű ám mégis jól hidratáló krém, valamint a tusfürdőjüket is szeretem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több dolog is tervben van, egyelőre a nedves törlőkendőt, babahintőprt és ezt a krémet próbáltam ki, de a testápolóval és tusfürdővel is szemeztem már :)

      Törlés
  2. Szerinted kézkrémként mennyire válna be, próbáltad úgy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még ezelőtt nem próbáltam, de ma bekentem vele a kezemet - viszont engem ott zavar ez a bizonyos réteg, estére azonban lehet jó megoldás :) (ráadásul sokszor mosok kezet, úgyhogy nem igazán tudok nyilatkozni, kézre milyen lenne)

      Törlés
  3. A tusfürdőjét én folyékony szappanként használom. Az ekcémás kezem miatt tökéletes választás, mert annak is nagyon szépek az összetevői. Egyébként, ha egyszer majd lesz kisbabám, biztos, hogy csupa Babylove terméket veszek neki, hogy a lehető legkevesebb illatanyaggal, alkohollal (stb) érintkezzen a bőre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel pont én is így vagyok, ha lesz gyerekem, ilyen szép összetevőjű dolgokat fogok neki venni :)

      Törlés
  4. Összetevők alapján meg is próbálnám, de ha ennyire nehéz krém, akkor inkább nem. Mogyorónyit? Én kb. fél centi csíkot szoktam a krémemből magamra kenni, nagyon keveset. Babakozmetikumot szoktam, lemosót kipróbáltam, Babylove jó márka, gyerekeknek mindig olyat veszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Javítottam: fél mogyorónyit :) bár lehet ez is soknak tűnik, a kenhetőség miatt szükségem van ekkora mennyiségre. Egyébként én csak ajánlani tudom, legalábbis estére :)

      Törlés