Áfonyás muffin recept

by - augusztus 17, 2014
Van egy tuti bevált csokis muffin receptem, ha muffinról van szó, mindig azt szoktam elkészíteni (nem is értem, eddig miért nem szerepelt a blogon). Viszont a múltkor rengeteg áfonya volt itthon, nekem pedig egyből valami finom áfonyás süti jutott eszembe. Gyorsan kerestem is egy szimpatikus muffin receptet, de a változtatás most minimális. Első alkalommal megint próbáltam a cukormennyiséget lecsökkenteni, így a 200 g helyett 175 g került bele, másodjára viszont maradtam az eredeti recept szerinti mennyiségnél. A különbség nem jelentős, persze a sütemény édessége erősen függ az áfonyától is.


Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 darab tojás
  • 37,5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 375 ml kefir (vagy joghurt)
  • 20 dkg áfonya


A margarint alaposan kikeverjük a cukorral, majd a két tojással. A száraz hozzávalókat (lisztet, sütőport és sót) külön tálba öntjük, amit három részletben a kefirrel párhuzamosan az eddig kikavart tésztához adagolunk, és folyamatosan csomómentesre kavarjuk. Végül hozzáadjuk a megmosott áfonyát is, a kész masszát pedig muffin papírral bélelt sütőformába öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre (tűpróbával ellenőrizzük, hogy alaposan megsült e a tészta). Én addig sütöm, amíg a teteje minimálisan barnára nem pirul, így ott roppanós lesz, de belül annyira puha marad, hogy hihetetlen. Nekem azonnal szívembe lopta magát ez a recept, remélem nektek is hamar elnyeri tetszéseteket, ha kipróbáljátok. Viszonylag nagy adag lesz belőle, de ez attól is függ, mennyi tésztát teszünk egy papírkosárba.

You May Also Like

5 megjegyzés

  1. Nagyon jól néz ki a képeken. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztán néz ki - még nem próbálkoztam az áfonyás muffinnal, mert alapjáraton nem vagyok nagy rajongója ennek a gyümölcsnek, de ha találok még belőle olcsón, lehet sütök én is egy ilyen muffint :)

    VálaszTörlés
  3. Rengeteg áfonya? Nekem ez az álmom :D Nagyon guszta lett a muffin!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki és biztos finom is. Szeretem az áfonyát, sütiben pláne. Nekem is van egy bevált alap muffin receptem, mindent bögrével kell mérni, nagyon egyszerű így :)

    VálaszTörlés