Beauty Tag #6 Autumn

by - szeptember 24, 2013
Az előző, nyaralós poszt után úgy gondoltam, kitöltöm ezt az őszi tag-et, hogy visszatérjünk kicsit a jelenbe. Én személy szerint nagyon szeretem ezt az évszakot a sajátos hangulatával, bár a szeszélyes időjárás tényleg bosszantó tud lenni.


1. Favourite thing about Autumn? Kedvenc dolog az őszben?
A színes falevelek és maga a természet, az erdők látványa. A kuckózós, összebújós esős napok egy meleg itallal (csak hogy a jót is meglássuk a rosszban). A sötétebb színek is ilyenkor kerülnek előtérbe, például ruha és körömlakkok terén is. De a hajam is ilyenkor szokott a legtöbbször rezes-vörös lenni a napfénytől, amit kifejezetten imádok.

2. Favourite drink? Kedvenc ital?
Teát amúgy is sokat iszok, de ilyenkor jön elő még a forrócsoki és meleg kakaó. Szigorúan tejszínhabbal és fahéjjal megszórva!

3. Favourite scent/candle? Kedvenc illat / gyertya?
Fahéj fahéj fahéj. Gyertyákban is a narancsos, fahéjas illatokhoz húz ilyenkor a szívem, az olyan lélekmelengető. Tavaly kaptam ezt az illatgyertyát, de azóta se volt szívem meggyújtani, önmagában is már isteni finom illata van.


4. Best lipstick? Legjobb rúzs?
Őszinte leszek, őszi rúzsom (még) nincs. Ilyenkor a számat inkább ajakápolókkal kenegetem, mert a szél és a hideg nem kíméli meg. Különben is, a kendőimet szeretem az orromig felhúzni, ami nem tenne jót egyetlen rúzsnak se a számon.

5. Go to moisturiser? — Hidratálás?
Az előző évben a Balea grapefruit-os testápolója volt a kedvencem, de most egy Alverde testvajra 'gyúrok' a limitált kiadású Vérnarancs és bodzavirágos után. Amúgy is ilyenkor mindenféle krém előtérbe kerül, tetőtől talpig mindenféle kencét többet használok.

6. Go to colours for the eyes? Milyen színeket használsz a szemedhez?
Szemhéjon én amúgy is a naturálisabb színekhez vonzódom, a MUA Undressed palettája tökéletesen megfelel a célra (a Heaven and Earth nevezetűt tudom még amúgy ajánlani), tehát a barnás, natúr vonalat preferálom. De előtérbe kerülnek a bronzos, rezes színek is - csak úgy, mint a fák levelein.

7. Favourite music or band/singer to listen to? Kedvenc zene vagy együttes/énekes, amit ilyenkor hallgatsz?
Ahogy elkezdődnek az esős, borús napok, szinte éjjel-nappal Agnes Obel Philharmonics című albumát hallgatom. Valahogy annyira őszies hangulatúak ezek a számok.


8. Favourite outfit to wear? Kedvenc őszi viselet?
Szeretem a réteges öltözködést, hogy lehet kombinálni az egyes ruhadarabokat, de az egyszerűségért is oda vagyok: egy kötött pulcsi egy farmerrel és kiegészítőkkel ugyanolyan mutatós lehet, ráadásul hihetetlen kényelmes és praktikus is. A kendők és sálak minden mennyiségben jöhetnek.

9. Autumn treat? Ősszel mivel kényezteted magad?
Egy forró fürdővel, esetleg egy teljesen lazulós nappal, amikor csak magammal foglalkozok. Érdekes, ugyanis ezek tényleg leginkább az őszre és hideg időkre jellemzők, ilyenkor ugyanis sokszor megesik, hogy nincs kedvem semmihez. Szeretek még bevackolódni egy igazán jó könyv társaságában a meleg takaró alá.

10. Favourite place to be? Hol szeretsz ilyenkor lenni?
Ha esik az eső, imádok a szobám ablakából kibámulni egy forró itallal és könyvvel a kezemben. Napos idő esetén pedig egyértelműen a természetben, szeretek a lehullott avarban sétálni és hallgatni, ahogy zörögnek a levelek.

Ti szeretitek az őszt?

You May Also Like

5 megjegyzés

  1. Awww, mennyire szeretem ezt az illatgyetyát. Mindig megtámadom 1-2 változatért a Müllert karácsony előtt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, akkor most már tudom, hol lehet ilyen finomságot szerezni. Köszi :)

      Törlés
  2. Jó, én már ki sem töltöm. Nem tudnék újat mondani :) Tetszett!

    VálaszTörlés
  3. Nem gondoltam, hogy van rajtam kívül még egy ember, aki ismeri Agnes Obelt! :)) A Riverside-ról nekem is mindig az ősz jut eszembe, egyszerűen imádom.

    VálaszTörlés