Alverde testápoló vaj

by - február 12, 2013
Az Alverde vérnarancs és bodzavirág testápoló vaját még novemberben sikerült beszereznem, teljes áron 329ft-ért juthattunk hozzá a kis 50ml-es kiszereléshez. (Most már ebből az illatból is van normál, 200ml-es méret, bár a 'limitált kiadás' felirat azon is szerepel.) A tégely elég masszív, a kupak jól zár, az a tipikus 'minden gond nélkül bedobod a táskádba' fajta. Az oldalán volt egy matrica a termék magyar nevével, valamint ez biztosította, hogy nem volt még kibontva (a kupak alatt, ha jól emlékszem, nem volt külön fémfólia).


A krém nagyon száraz bőrre van, az állaga tömény, nagyon sűrű (nekem a vajtól messze áll, de teljesen más, mint egy normál testápoló). Rengeteg tápláló összetevőt tartalmaz: szójababolaj és shea vaj, de előkelő helyen szerepel még a kakaóvaj és olívaolaj is. A tégely alján fel van tüntetve, hogy vegán - van, akinek ez szintén nagyon fontos szempont. Az illata egyértelműen a pez cukorkára emlékeztet, de nem émelyítően édes, kellemes és sokáig érződik.

Mivel egy nehéz krémmel van dolgunk, lassabban szívódik be, így indulás előtt nem érdemes használni. Nagyobb felületen nehéz is eloszlatni, ezért inkább csak a kisebb száraz területeket kenegetem vele. Viszont olyan sokoldalúan alkalmazható ez a testvaj, hogy nem lesz probléma az elfogyasztásával! A nagyon száraz bőrrel csodát művel, nekem nagyon bevált. Ilyen például a körömágybőröm, amikor csúnyán kiszáradt, két este alatt puhává varázsolta. A karomon lévő borzalmas állapotú ekcémát pár nap alatt rendbe tette, egy hét után szinte teljesen meg is szűnt és napi egyszeri használat mellett nincs is vele probléma azóta sem. Párszor (még a hajápoló vaj megvásárlása előtt) hajvégre is kipróbáltam, nem maradt ragacsos és a krém beszívódása után érezhetően puhább lett a hajvég. Száraz sarokbőrön is teszteltem és azt hiszem, ha elfogy a sarokbőrpuhító krémem, csak ezt fogom ezentúl használni!


Nagyon kevés mennyiség is elég belőle, így ez a kis kiszerelés bőven kitart hónapokig. Csak ajánlani tudom mindenkinek (még bátyám is megvette, mikor megmutattam neki, mire képes ez a kis krém!).

You May Also Like

6 megjegyzés

  1. Nálam is nagy kedvenc, fel is került a nagytesó a kívánságlistámra, a kicsit is abból töltöm majd fel :-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is megvan és én is nagyon szeretem, de lassan elfogy. :(

    VálaszTörlés
  3. És ha meleg helyen tartod, nem olvad meg picit? Mondjuk konvektoron, van annak a közelében?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem próbáltam, direkt nem olyan helyen tartom :/

      Törlés
  4. Jól hangzik, én most egy Yves Rocher testápolót használok, nekem még az is egy kicsit zsíros. De lehet, hogy sarokra érdemes lenne kipróbálni! :)

    VálaszTörlés
  5. jól hangzik :D én a rossman-os testvajban csalódtam pozitívan! :P :D

    VálaszTörlés