Yamuna Teafa szappan

by - december 04, 2012
forrás: https://yamuna.hu/

Még nyár végén valamilyen oknál fogva apró picit pattanások jelentek meg a vállamon és környékén és nem is igazán akartak elmúlni, mindig jött egy új. Nem volt vészes, de sok éven keresztül, pubertás korban is elkerült ez az egész, most igencsak meglepődtem és megijedtem, mitől alakult ki. Pár hónapja besokalltam és megvettem a Yamuna Kézi készítésű Teafa szappanját, amin a csomagolás azt ígéri, hogy 'A teafa anélkül tünteti el a pattanásokat, hogy közben kiszárítaná a bőrt!'. Nagyon reménykedtem benne, hogy segíteni fog.

Egy átlátszó zöldes szappanról van szó, amit semmiképp sem mondanék krémesnek, kicsit keményebb, de könnyen habzik. A szaga valóban nem a legkellemesebb, de hozzá lehet szokni, valamint szerintem nem is marad meg a bőrünkön, én nem szoktam magamon érezni használat után. Elég nagy maga a szappan és állagából adódóan lassan fogy, sokáig elég.


Szépen, lelkesen használtam zuhanyzásokkor kizárólag csak a vállamra, valamint néha ezzel mostam arcot is, hogy ha kicsit szükségét éreztem. Rosszul tettem. Először azt hittem, csak véletlen egybeesés, de utána többször abbahagytam és elkezdtem újra használni, ugyanazt tapasztaltam. Nemhogy segített volna, rontott a helyzeten. Az arcomon másnapra több apró piros folt tűnt fel, valamint pattanás helyett nagyobb, fájdalmas gócok keletkeztek, amik csak hosszadalmas idő után múltak el. A vállamon akkor tűnt fel, hogy mennyire rontott a helyzeten, mikor abbahagytam a használatát, pár nap alatt felére csökkent a csúnyaságok száma.. Nagyon szerettem volna megszeretni ezt a szappant, így tényleg több esélyt is adtam neki és huzamosabb ideig is használtam, de muszáj vagyok azt mondani, hogy nekem ez nemcsak, hogy nem vált be, egyszerűen tragikussá tette a bőröm. Szerencsére nem kell kidobni, mert a család többi tagja elhasználja kézmosáshoz, na de kérem, én nem ezért adtam ki pénzt.. Pedig ugyanez a típusú szappan, csak a levendulás társa semmi rosszat nem tett a bőrömmel, tehát nem a márkával van probléma, hanem a teafával. Úgy látszik, az én bőröm nincs oda érte, vagy nem elég pattanásos ahhoz, hogy segítsen rajta. Lehet más bőre nem így reagálna, s ugyan tényleg nem szárított, de csalódnom kellett a hatékonyságában.

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Én is használok teafa szappant arctisztításhoz (csak nem ezt az átlátszó változatot), de nekem szereti a bőröm. Sajnálom, hogy nálad nem vált be, lehet allergiás vagy valamilyen összetevőre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltam, hogy velem van a baj. Bár nem szokott így reagálni a bőröm, ezért lepődtem meg nagyon :(

      Törlés