Pancake recept

by - október 13, 2012
forrás: weheartit.com

Egy kicsit talán szokatlan lehet, de úgy gondoltam, a gasztronómia még simán belefér a blog témakörébe. Ha esetleg zavar, nyugodtan szóljatok és legközelebb nem lesz ilyen kisebb kitérő.

Szerintem nem kell bemutatni az amerikai palacsintát, ami nem csak vastagságban, de ízben is eltér a mi palacsintánktól. Rengeteg ínycsiklandozó képet láthattatok már róla, épp ideje elkészíteni is! Egyáltalán nem nehéz, a sütögetés egy kicsit időigényes, de ha fél adagot készítünk, egész gyorsan megvagyunk vele.

A receptre sajnos már nem emlékszek, honnan van, de amúgy is vannak benne pici változtatások, mert az eredeti nekem túl sós és sütőporos ízű volt. Saját képekkel sajnos most nem tudok szolgálni, mert nem igazán úgy sikerültek, ahogy szerettem volna, mostanra pedig már az egész elfogyott :)

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • ⅔ teáskanál só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, cukor) egy tálba öntjük és hozzáadjuk a tojásokat. A margarint egy kis csészében felolvasztjuk és a tej felével a tálba öntjük. Csomómentesre kavarjuk és a maradék tejet is hozzákeverjük. Egy kicsit már felmelegedett palacsintasütő közepére kisebb adagot (tenyérnyi nagyságút) öntünk, olaj nélkül. Az egyik oldala körülbelül egy perc alatt sül meg, ekkor megfordítjuk és a másikat is még fél percig sütjük.

Önmagában nem túl édes a tészta, ezért mindenképp érdemes valamivel tálalni. Szívem szerint juharszirupot öntenék rá, mi nutellával ettük, de lehet lekvárral, vagy akár gyümölcsökkel is. Ha valaki elkészíti, mindenképp számoljon be róla, hogy sikerült :)

You May Also Like

6 megjegyzés

  1. Szerintem simán belefér! :) Én nagyon szeretem a recepteket, finom kajákat. Szoktam is néha posztolni. :)
    Majd ha lesz időm, kipróbálom és persze elmondom milyen lett. :)

    VálaszTörlés
  2. Én csináltam már párszor igazi ámerikai reggelit, palacsintával, gofrival, meg minden jósággal amit a filmekben is látni. :)

    U.i.: Dii e-mailben kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, mert nem találtam a blogodon e-mail címet, a tweetemre meg nem reagáltál. :D

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy nem vagytok a receptek ellen, megnyugodtam :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk most van az egyetemen az "őszi szünet", a tanulás mellett sütögetni is szeretnék, úgyhogy jól jött ez a recept! :) Kedvenc hobbim a sütisütés, meg az amatőr cukrászkodás otthon, az én blogomon is vannak receptes bejegyzések. Nagyon megörülök mikor másoknál is recepteket olvasok! :)

    http://highheelsandcakes.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  5. De guszta, ezt szerintem ki fogjuk próbálni valamikor :]

    VálaszTörlés