Wish for beauty
Beauty & lifestyle blog

12/16/2018

Spa élmény otthon - kényeztető csomag karácsonyra

Nem szeretnék belemenni a karácsonyi ajándékozás mai fogalmába és hogy úgy érzem, sok esetben mennyire elment egy olyan irányba az egész, ami főként az anyagi és dologi oldaláról közelíti meg ezt az ünnepet. Hiszen adni én is nagyon szeretek, főleg akkor, ha sikerül egy valóban személyes ajándékot kitalálnom. A felesleges és haszontalan meglepetésekre való pénzköltést elkerülendő, barátnőknek, édesanyáknak azonban nem tartom sem személytelen, sem klisés ajándéknak egy otthoni wellness csomag összeállítását, amibe olyan dolgokat gyűjtünk össze, ami lehetővé teszi az adott személy 'én idejének' megvalósulását, ezzel egy kis kikapcsolódásra ösztönözve őt. Pláne, hogy mostanában annyira népszerűek a különböző beauty dobozok.


AVON Planet Spa Radiant Gold fátyolmaszk
TREACLEMOON Crazy Orchid Love habfürdő
ALVERDE Frosted Berries málnás testvaj
DAY UP Pearls málnás desszert
AIR WICK fehér vanília virág mini illatgyertya
ESMARA bolyhos zokni

Hogy mi kerüljön az általunk készített kényeztető szépségcsomagba, természetesen függ a megajándékozottól. Amennyiben például tudjuk, hogy szeret forró fürdőt venni, érdemes lehet egy fürdősót vagy fürdőbombát belehelyezni, esetleg valamilyen testápolót, ami gondoskodik a fürdés utáni megfelelő ápolásról. Nálam mostanában előtérbe kerültek a fátyolmaszkok, amiknek nagy előnye a gyors és kényelmes használat, így kulcsszerepe lehet az otthoni lazításban. Egy kis nassolni való is kerülhet a szépségápolási termékek közé, de mivel ebben az időszakban hajlamosabbak vagyunk a dőzsölésre, válasszunk valami egészségesebb alternatívát!

Természetesen ezek az összeállítások még inkább személyre szabhatók, hiszen amennyiben tea kedvelőről van szó, egy különlegesebb, kimondottan karácsonyi ízesítésű tea jó választás lehet, de kerülhet a csomagba egy puha, meleg zokni, illatos gyertya is. Készíthetünk akár tematikus dobozt, valamilyen téma, esetleg szín köré csoportosítva a választott termékeket, a lényeg, hogy próbáljunk meg valóban hasznos, elhasználható dolgokat összeválogatni.

Ti kit ajándékoznátok meg egy ilyen csomaggal és mit tennétek bele?

12/02/2018

Szépségápolási kedvencek - 2018 ősz

Igazán nagy szerencsénk volt ősszel az időjárással, nem is tudom, mikor volt utoljára ennyi napos időnk ebben az évszakban. Rengeteg minden történt velem az elmúlt 3 hónapban, s habár a korán sötétedést nem, egyébként minden percét élveztem. Lehet, kicsit elfogult is vagyok, a hangulata miatt mindig közel állt hozzám az ősz.

Az időjárásváltozást azonban egyből megérzi a bőröm, ilyenkor előkerülnek a táplálóbb krémek, fűszeres illatok, sminkek terén pedig a sötétebb színek. A mostani bejegyzésben azokat a szépségápolási termékeket szeretném bemutatni, amiket előszeretettel használtam ősszel és kedvencekké léptek elő.


Catrice Shape in a box (010 Light) kontúr paletta
Rengeteget gondolkoztam, hogy milyen lenne a tökéletes arcra való paletta, ami tartalmazza a számomra legfontosabb dolgokat. Hosszas kutakodás után végül a Catrice új palettájában (010) rejlő kontúr szín, highlight és fixáló púder győzött meg. Olyat kerestem, amit teljes mértékben ki tudok használni és utazások alkalmával akár univerzálisan, a kontúr színt például a szemöldökömhöz is be tudom vetni. Kicsit ugyan porol, de abszolút megszerettem ezt a palettát, ár-érték arányban szerintem tökéletes.

Marionnaud (14) Rose muse körömlakk
Állandó időhiányban szenvedek, így ha körmöt festek, a gyorsan száradó darabokat preferálom. Ez a Marionnaud körömlakk ráadásul egy rétegben is csodásan mutat. Az árnyalat egy kicsit meghatározhatatlan, hol a melegebb őszi színét, hol pedig egy kicsit hidegebb tónusú arcát mutatja. Egyedül a tartósságával nem vagyok megbékélve, ugyanis már egy nap alatt hajlamos megkopni a körömvégnél, de fedőlakkal szerencsére ez könnyen orvosolható.

Avon True matt hatású Wistful Wine ajakrúzs
Annak ellenére, hogy a csomagolásban egy piszkos, nem feltétlen élénk színű rúzsnak tűnik, igenis pigmentált az ajkakon, gyönyörű ez a burgundi vörös! Krémes állagú, mégis matt, szépen, egységesen terül, könnyű a felvitele, kontúrceruza használata azonban mindenképp ajánlott.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
Annyira régóta a kívánságlistámon szerepelt, nem is tudom, mért nem szereztem be már korábban a sokak által csodaszerként emlegetett The Ordinary terméket. Két hónapja viszont beadtam a derekam és leadtam egy rendelést a Skinsmart webshopban, azóta napi szinten használom és rövid idő alatt látványos javulást sikerült elérni vele, ami az arcomon lévő pattanásokat illeti. Természetesen mindenképp szeretnék majd külön beszámolni róla, elöljáróban csak annyit, hogy sokszor már nem érzem akkora szükségét, hogy alapozót használjak a hétköznapokon :)

Lush Ro's Argan testkondicionáló
A Lush honlapján tudtam csak meg, hogy zuhanyzás közben kellene használni a testkondicionáló névvel illetett ápolót, nekem ahhoz viszont túl testes, így inkább hagyom, hogy fürdés után, egész este kifejtse hatását. Kicsit olajos érzetet hagy maga után, hiszen az összetevői között számos bőrpuhító (pl. mandula és argán) olaj szerepel, de így valóban jól hidratálja a száraz területeket és puhává varázsolja a bőrt.

Ti milyen szépségápolási termékeket szerettetek ősszel?