To do list for summer - 2016

by - június 26, 2016
Az idei az első olyan nyaram, amit már nem a nyári szünet édes érzése leng körül. A vizsgaidőszak élményeit másfél év után így is volt alkalmam újra átélni, kicsit szokatlan volt ismét beleásnom magam a tananyagok halmaiba - ami munka mellett valójában nem is olyan egyszerű, mint hittem. Viszont most, hogy pénteken letudtam az utolsó vizsgámat, sokkal motiváltabb és energikusabb vagyok. Rengeteg mindent szeretnék csinálni, habár egyelőre még nem tudom, hogy lesz ennyi szabadidőm, de megpróbálom kiélvezni az évszak adta lehetőségeket és remélhetőleg eseménydús nyarat hagyhatok majd a hátam mögött.

Egy ideje már elkezdtem összegyűjteni azokat az apróságokat, amiket mindenképp szeretnék megvalósítani a nyáron. Olyan általánosabb dolgok ezek, amiket egy-egy hétvégén, vagy akár hét közben is meg lehet valósítani és mégis megelégedéssel töltenek el. Mert minden pozitív pillanat számít!


♥ Hűtött gyümölcskelyhet enni
Imádom a gyümölcsöket, nyáron pedig szerencsére eljön a finomabbnál finomabb gyümölcsök ideje. Legyen áfonya, málna, szeder, vagy akár dinnye, bármi jöhet - minden mennyiségben!

♥ Éjszaka borozni a Duna parton
Romantikus randi kettesben a parton, egy jó kis rosé fröccs vagy fehérbor társaságában. Egyébként a Gellért-hegyi verzió már régóta tervben van, és hát egyértelműen a nyár a legmegfelelőbb évszak ennek megvalósítására.

♥ Kerti partizni és/vagy szalonnát sütni
Annyira jól szoktak sikerülni a hasonló baráti összejövetelek és mivel már rég volt részem hasonlóban (világ életemben lakásban éltem), épp ideje lenne újra sütni vagy grillezni a kertben.

♥ Megnézni a napfelkeltét
Mert nem csak a naplementék lehetnek különlegesek!

♥ Egész nap vízparton lenni
Nagy melegben kimondottan szeretek vízközelben lenni, hogy ha túl meleg lenne, csobbanni tudjak egyet. Arról már nem is beszélve, ha tengerpartról van szó..


♥ Olvasni a szabadban
Mióta dolgozom, sajnos - oly sok minden más mellett - a könyvekre is egyre kevesebb időm jut. Pedig olvasni amúgy is imádok, ha pedig a szabad levegőn tehetem, csak még jobb.

♥ Kirándulni, túrázni a hegyekben
Nem csak a vizet, hanem a hegyeket is nagyon szeretem. Olyan jó néha kizökkenni a szorgos hétköznapokból és elmenekülni a természetbe, túrázni egy hatalmasat és jólesően elfáradni.

♥ Felfedezni egy új várost
Nagyon szeretek utazni is és megnézni a városok nevezetességeit, szép épületeit. Vagy csak szimplán rátalálni egy számomra új, kedves helyre.

♥ (Hulló)csillagokat nézni a fűben fekve
Sosem felejtem el, mikor a várostól távol a szabadban órákig néztük a csillagokat, miközben beszélgettünk. Sosem láttam még ennyi csillagot egyszerre, szinte vakítóan fehér volt az ég!

♥ Végignézni egy eddig nem látott sorozatot
Habár nem vagyok nagy sorozatfüggő, ha tényleg jó egy sorozat, le tudok rajta ragadni és napokig csak azt nézni. A nyári teendőim közül ugyan ezt a pontot már ki is pipálhatom, mert épp a napokban fejeztük be a Banshee-t, de ha valaki tud valami igazán jó sorozatot, ossza meg velem nyugodtan :)

♥ Megkóstolni a kürtőskalács fagylaltot
Az éppen aktuális, új sláger ez az ínycsiklandozó édesség, amit mindenképp szeretnék kipróbálni.

(képek forrása: weheartit.com)

Most ti jöttök! Nektek mi a tervetek a nyárra?

You May Also Like

5 megjegyzés

  1. Kürtőskalács fagyi? Már olyen is van? WoW!

    Amúgy hihetetlen, hogy mennyire egy rugóra jár az agyunk, én is mostanában terveztem egy ilyesmi bejegyzést a blogra. A terveink is hasonlóak, lehet, megse írom a posztot, elég csak a tiedre visszanéznem, ha éppen ötlet kellene :D

    Nálam még pluszban egy kis tóparti sátrazás szerepel, remélhetőleg sikerül összehozni, de még elválik, aztán ennyi :)

    A vizsgákhoz pedig gratula!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért kíváncsi lennék a te verziódra is! :)
      A kürtőskalács tölcséres fagyi elég újkeletű dolog (pláne itthon), de ha jól láttam, Debrecenben a Csapó utcán nemrég nyílt egy fagyizó és elvileg ott is lehet kapni :)

      Törlés
    2. Legközelebb, ha Debiben járok meglesem, köszi! :D

      Törlés
  2. Én most az Orphan Black című sorozat rabja vagyok. Imádom! Csak ajánlani tudom.

    VálaszTörlés
  3. Sok-sok pont szerepel az én nyári bakancslistámon is, párat már sikerült is kipipálni. Remélem neked is minél többet sikerül átélni! :)

    VálaszTörlés